societat

L’últim balanç del coronavirus a Balears: 185 nous casos (7.755 en total), 223 curats i una nova defunció

A dia d'avui, el Servei de Salut atén 5.762 persones per contagi de SARS-CoV-2. D’aquestes, 297 reben atenció hospitalària (43 a l’UCI) i 5.465 a primària. Entre d’aquests casos s’inclouen persones amb infecció superada

EFE/Rodrigo Jiménez


El Servei balear d’Epidemiologia, dependent de la Direcció General de Salut Pública i Participació, ha notificat avui al Ministeri de Sanitat 185 casos més de persones amb SARS-CoV-2 a la comunitat, deixant l’acumulat a les Illes en un total de 7.755 casos verificats des que es va iniciar la pandèmia.

Així, seguint amb els criteris de comptabilització del Ministeri de Sanitat, -que exclouen les 105 serologies positives anteriors a l’11 de maig- ha notificat fins a 7.650 casos a les Illes Balears al Centre de Coordinació d’Alertes i Emergències Sanitàries (CCAES). D’aquests casos comunicats, 6.688 corresponen a Mallorca, 220 a Menorca, 686 a Eivissa i 56 a Formentera.

D’altra banda, també s’ha comunicat avui 223 noves altes de COVID-19 a la comunitat, arribant així a un total de 5.011 verificacions de persones que han superat la malaltia.  El Servei d’Epidemiologia ha notificat una nova defunció més per COVID-19 i l’acumulat a les Balears és de 238 persones mortes a causa del coronavirus.

Aquestes dades suposen que a la comunitat hi ha 2.506 casos de COVID-19 actius, 39 menys que ahir.     

La situació als hospitals

A dia d’avui, el Servei de Salut atén 5.762 persones per contagi de SARS-CoV-2. D’aquestes, 297 reben atenció hospitalària (43 a l’UCI) i 5.465 a primària. Entre aquests casos s’inclouen persones amb infecció superada.

A Mallorca hi ha 269 persones hospitalitzades (24 hospitalitzacions obeeixen a causes socials, no clíniques) i 38 d’aquests pacients es troben en unitats de cures intensives. A més, 4.738 persones són al domicili on reben atenció per part del servei d’atenció primària.

A Menorca hi ha 4 persones ingressades a l’Hospital Mateu Orfila, cap a UCI. Altres 160 són al domicili ateses per part de primària.

A Eivissa són 25 les persones hospitalitzades (5 a UCI). A més, en aquesta illa hi ha 536 casos confirmats seguits al domicili per part dels seus centres de salut i a Formentera hi ha 31 més.

Pel que fa als professionals sanitaris, n’hi ha 385 en vigilància (338 a Mallorca, 4 a Menorca i 45 a les Pitiüses) i 172 amb el contagi actiu (150 a Mallorca, 1 a Menorca i 21 a les Pitiüses). En total, s’han notificat 492 casos entre el personal sanitari d’ençà que va començar la pandèmia.

Els laboratoris dels hospitals públics de la comunitat han duit a terme 244.069 proves diagnòstiques. En total són 193.319 PCR, 10.853 tests ràpids d’anticossos i 39.897 serologies.

La situació a les residències

Quant a la situació a les residències de gent gran, en aquests moments  hi ha 31 usuaris actius corresponents quatre residències de Mallorca, Així, avui hi ha 22 residents amb contagi actiu a Verge de l’Esperança, 1 a Oasis, 7 a Seniors Montuïri i 1 a Sèniors Can Picafort.

Pel que fa als professionals, hi ha 41 treballadors positius actius a residències de Mallorca, 5 a Eivissa i 1 a Menorca.

A les residències per a persones amb discapacitat hi ha 2 professionals positius a Mallorca.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |

recerca
cargando

| Emissió en Directe |


més contingut relacionat

PIMEM Restauració es queixa d’improvisació i critica que el 100% d’aforament arriba sis mesos tard

Bars i restaurants lamenten no haver pogut llegir encara la lletra petita de la nova flexibilització quan falten poques hores...

Els metges demanen la prohibició de fumar de manera definitiva a les terrasses

El consum de tabac a les terrasses dels bars és una de les poques restriccions que es mantenen a Balears

L’IMAS confirma que tancarà el centre de Son Roca dia primer de març

La Federació d'Associacions de Veïnats de Palma reclama que un conflicte particular no es converteixi en un conflicte col·lectiu

El GOB sol·licita a Demarcació de Costes recuperar espai públic que ara ocupen propietats privades a la platja del Port d’Alcúdia

Els jardins dels xalets de la platja dels Francesos s'han integrat dins les propietats privades de manera il·legal