X

L’únic solar que podria acollir pisos públics a Ciutadella és el pati de l’escola Margalida Florit

És, a hores d'ara, l'única possibilitat existent perquè el municipi tengui nous habitatges de protecció oficial, atès que no disposa de cap altra parcel·la apta

10/11/2023

L’únic solar que podria acollir pisos públics a Ciutadella és el pati de l’escola Margalida Florit

El pati de l’escola Margalida Florit és l’únic solar disponible a Ciutadella per construir-hi habitatge públic. Es tracta d’uns terrenys de 1.400 metres quadrats que actualment formen part del centre educatiu i que el nou decret d’habitatge permetria modificar-ne l’ús i passar a ser residencials. És, a hores d’ara, l’única possibilitat existent perquè el municipi disposi de nous habitatges de protecció oficial, atès que no disposa de cap altra parcel·la apta. No obstant, el decret d’habitatge no s’implementarà de moment. La majoria d’esquerra al consistori va rebutjar la seva aplicació. De manera parale·la, s’estudia a fons la nova normativa per si hi ha qüestions que es poguessin aplicar en un futur.

La manca de sòl a Ciutadella per destinar-lo a habitatge públic fa anys que existeix. La darrera promoció es va construir el 2008. Per fer front a aquesta necessitat, el Consell de Menorca va habilitar un milió d’euros al pressupost d’enguany per adquirir terrenys al municipi i cedir-los a l’Ibavi. Avui dia aquesta partida no s’ha executat.

10/11/2023

Comentaris:

(*) Camps obligatoris