X

L’univers creatiu de Julian Opie omple la Llotja

La mostra es compòn de 14 peces de gran format trascendeixen l'edifici

26/04/2024

L’univers creatiu de Julian Opie omple la Llotja

Julian Opie no volia desvirtuar la bellesa de La Llotja. Per això, ha aprofitat el disseny primari de l’immoble per aprofitar cada un dels espais que dibuixa les columnes i les línies de marbre. Opie explica que “a l’esquerra he instal·lat un conjunt de retrates fets en ciment de gent que he anat conguent al llarg de la meva vida. Enmig, trobareu un conjunt d’estructures de façanes d’alguns edificis gòtics d’Europa i que. gràcies a seva altura, crec que ajuden a entendre l’estil arquitectònic de La Llotja. I a l’altra extrem tenim escultures fetes a partir de dibuixos de gent que vaig trobar a una ciutat de Corea del Sud.”

Al marès de la Llotja, Opie afegeix obres fetes unes amb ciment, d’altres amb acer i aquestes gegants, que presideixen l’entrada de l’immoble, fetes amb alumini. Diu d’aquesta exposició que és una de les més belles que ha fet mai.

La mostra transcendeix els voltants immediats a La Llotja i s’estén amb panèls lluminosos fins al Casal Solleric, Passeig de Sagrera o la Plaça de la Reina.

26/04/2024

Comentaris:

(*) Camps obligatoris