societat

L’ús de la mascareta comença a causar disfuncions a les cordes vocals

Els experts recomanen gesticular més i parlar menys

L%27%C3%BAs+de+la+mascareta+comen%C3%A7a+a+causar+disfuncions+a+les+cordes+vocals

L’ús durant hores continuades de la mascareta està començant a causar disfuncions a les cordes vocals, perquè ens obliga a forçar la intensitat de la veu si volem que ens sentin millor. Les persones més afectades són les que fan feina de cara al públic, com els botiguers, i també els professors. Els experts recomanen gesticular més i parlar menys.

Una conversa quotidiana com aquesta pot arribar a convertir-se en una missió impossible. La mascareta actua de pantalla contra el virus, però també contra el volum de la veu. Si hi sumem el fet de no poder llegir els llavis del nostre interlocutor, ens convertim en sords potencials.

El gremi de la docència n’és un altre dels afectats. Un professor pot arribar a parlar durant 8 hores seguides al dia amb la mascareta posada. Per això és important que siguin homologades. Transpiren millor i, per tant, la respiració no es veu tan obstaculitzada. També hidratar-se molt perquè les cordes vocals no pateixin tant.

Tot per no alçar tant la intensitat de la veu i evitar així disfonies i en el pitjor dels casos la desaparició total de la veu.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Habilitats set punts a les Illes per a tramitar el Certificat Covid Digital presencialment

A partir del primer de juliol, el certificat permetrà la lliure mobilitat dels ciutadans entre els països de la Unió...

Èxit de participació a Menorca durant la ruta de l’hamburguesa

L'únic requisit era utilitzar com a ingredient la carn de vaca vermella menorquina

Malestar entre illencs provinents de València obligats a presentar un test d’antigen

Els viatgers, siguin residents o no, provinents del País Valencià no necessiten presentar cap prova negativa perquè la comunitat està...