X

L’ús de mascaretes, també obligatori durant la ‘nova normalitat’

Així ho recull el reial decret que regularà la nova normalitat aprovat aquest dimarts pel Consell de Ministres

09/06/2020

L’ús de mascaretes, també obligatori durant la ‘nova normalitat’

L’ús de mascaretes en espais públics, locals oberts al públic o en els mitjans de transport seguirà sent obligatori quan acabi la fase 3. L’incompliment d’aquesta norma serà sancionat amb multes de fins a 100 euros. S’ha de dur sempre que no es pugui complir la distància de seguretat d’1,5 metres.

També s’hauran de mantenir les mesures d’higiene i prevenció als centres de treball o als establiments comercials. Així ho recull el reial decret que regularà la nova normalitat aprovat aquest dimarts pel Consell de Ministres. La norma preveu que siguin les comunitats les que decideixin quan se supera la fase 3.

A partir de la nova normalitat, s’haurà de mantenir la vigilància epidemiològica i cada autonomia haurà de garantir la detecció precoç de la COVID-19. Hauran de fer proves diagnòstiques davant qualsevol cas sospitós. El reial decret també preveu mesures per a les residències de gent gran.

La norma aprovada aquest dimarts pel Govern també recull previsions per fer controls sanitaris als ports i aeroports durant la nova normalitat. Totes aquestes mesures es mantendran fins que hi hagi una vacuna efectiva contra el Coronavirus.

09/06/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

EL MÉS LLEGIT