X

Macron “promet ser el president de tots”

Le Pen aconsegueix uns resultats històrics per a l'extrema dreta a França

25/04/2022

Macron “promet ser el president de tots”

Emmanuel Macron continuarà al capdavant de l’Elisi durant cinc anys més. Obtingué el 58 per cent dels vots, davant el 41 per cent que aconseguí la candidata d’extrema dreta, Marine Le Pen. Els resultats són pitjors per a Macron i millors per a Le Pen que els que tengueren en les darreres eleccions, al 2017.

Durant les celebracions, el reelegit president al·ludí a l’alta abstenció que hi ha hagut en els comicis, de gairebé el 28 per cent de l’electorat, la més alta en mig segle en una segona volta. “Pens també en tots els nostres compatriotes que s’abstingueren de votar. El seu silenci significà una negativa a elegir, a la qual també haurem de respondre”, va afirmar anit passada Macron.

I també respondrà, segons afegí, a la còlera dels votants d’extrema dreta. Promet unitat i responsabilitat en la lluita contra les opcions més extremistes. I és que es compliren les previsions amb l’elecció de Macron, que reconeix que molts de francesos el votaren per aturar l’extrema dreta.

Però els comicis estan marcats per l’ascens històric d’aquesta opció política. Només cinc milions de vots separaren Le Pen de Macron. La líder de l’Agrupació Nacional parlà d’esperança pels bons resultats de la formació, i afegí que batallarà per les legislatives que se celebren al juny.

També pensa en les legislatives Jean-Luc Mélenchon, el líder de França Insubmisa, el tercer candidat més votat en la primera volta.

25/04/2022

Comentaris:

(*) Camps obligatoris