societat

El col·legi Madre Alberta de Palma elimina l’uniforme femení “perquè les nines s’escurcen molt la falda”

Respecte als accessoris, elles no poden dur les ungles pintades i han de ser "discretes": un parell d'arracades, un rellotge, un collar i polseres, "sense ostentació"


El col·legi Madre Alberta de Palma elimina definitivament i a partir d’aquest curs l’uniforme femení. S’han acabat les faldes. Tothom, tant nins com nines des de Primària a Secundària, haurà d’anar amb pantalons de color beix, polo blanc amb l’escut i jaqueta o jersei blau marí. A l’estiu, les alumnes hauran de dur també bermudes de color beix, com ells. Les sabates, blaves, i l’estiu, en tot cas, es permetran avarques blau marí. Respecte als accessoris, les nines han de ser “discretes”: un parell d’arracades, un rellotge, un collar i polseres, “sense ostentació”.

L’escola proposa un període de transició de tres anys, fins al curs 2023-24. Fins a llavors, el centre permetrà a les families emprar l’uniforme femení, tot i que ja no es venen més faldes. Fonts del col·legi asseguren a IB3 Notícies que el canvi correspon a criteris per evitar desigualats, qüestions de gènere i per acabar amb el debat sobre la llargària de les faldes. “Hi ha moltes nines que duen la falda molt curta i això és difícil de regular”, expliquen les mateixes fonts.

Altrament, les alumnes i alumnes que duen uniforme no poden dur els cabells tenyits de colors no naturals, no poden dur tatuatges visibles ni les ungles pintades. Tot el que no queda explícit en aquestes instruccions, no és propi del mateix i dur-ho és considerat pel centre una falta.

El debat: uniforme sí o no?

Uniforme sí o uniforme no? Redueix les distincions socials o anul·la la individualitat dels infants? Per què s’implanta més a les escoles privades i concertades? I les públiques? Elitisme o comoditat? Estalvi o despesa per a les famílies? A Mallorca hi ha almenys 29 centres i escoletes que, en el marc de la seva autonomia, l’utilitzen, i cadascú té el seu. Tots, a excepció de Madre Alberta, tenen un vestit per als nins i un altre per a les nines. Aquests són alguns dels uniformes del catàleg d’enguany:

Juan de la Cierva

 

La Inmaculada

Lladó

N.S.Consolación, Alcudia

N.S.de la Providencia

 

Pekes

Pinocho

 

 

Popeye

San Cayetano

Sant Josep Obrer

Sant Pere

 

Sant Rafael

 

 

 

 

S.Vicenç Paul

Santa Mònica

Santa Teresa

 

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

 1. Fonts de l'escola 06/09/2021

  No sabia jo que IB3 era d’aquests mitjans sensacionalistes (com ara l’Última Hora o tants d’altres) que tergiversen la informació i fan servir titulars pol•lèmics que, a més a més, són falsos. O s’han inventat la informació, o l’han anada a cercar a fonts equivocades, perquè la llargària de la faldilla no té res a veure en la decisió que ha pres el centre. De fet, és una decisió de tota la institució (no només a Mallorca sinò a tota Espanya) i té a veure amb la unificació i no distinció dels alumnes per cap raó, no sigui econòmica, social, de gènere… que de fet és el que es cerca fundamentalment quan s’opta per portar uniforme a l’escola.

 2. Juan de la Fuente 06/09/2021

  Los uniformes sirven para identificar a diversos estamentos, instituciones, corporaciones, etc, como militares, bomberos, policía, algunas ordenes religiosas,etc,en la enseñanza pienso que usarlo es un retroceso en la personalidad y realidad social del niño/ a,por que ocultar una realidad económica, si lo que tiene que haber es una uniformidad en oportunidades de estudio, materiales,espacios de estudio, horarios de estudio donde todos puedan ejercerlo, acceso a tecnologías, ordenadores, etc.
  Los profesores también llevan uniforme y el equipo directivo? O son de otro linaje.
  Los padres que vayan a recoger a los alumnos también llevarán uniforme y.un mismo tipo de coche, para no ver las diferencias económicas y de clase social?
  Estamos en el siglo XXI y todos sabemos de donde venimos, no hace falta que nos tapen los ojos, como quieren hacer a las mujeres en algún país de oriente.

 3. Javier 06/09/2021

  Una carrera para este titular

 4. Anònim 06/09/2021

  No, senyors. L’uniforme femení no s’elimina (és que a partir d’ara les nines no portaran uniforme, o aniran despullades?). Digueu les coses com són i deixeu-vos de sensacionalismes. Han canviat tots dos uniformes (femení i masculí) per raons pràctiques d’unificació, i s’ha optat per no fer distincions de gènere. És aquest el problema? Us molesta que no es discrimini? Va, deixem-nos estar, de beneitures.

 5. Un «aplaudiment» per al redactor 06/09/2021

  Aquest és el «bon periodisme» de la nostra illa. Vergonyós.

Cercador |


més contingut relacionat

El nombre de malalts a les UCI per Covid es manté en risc mitjà i se situà en el 12,6%

A planta, hi ha 102 pacients hospitalitzats, un més que ahir divendres i la taxa de positivitat de les proves...

Tres ferits lleus en un accident a Son Rapinya

Els veïnats denuncien les contínues carreres que hi ha a les nits, i que avui haurien ocasionat el sinistre

La línia 2 de l’EMT passa a ser gratuïta

La mesura està emmarcada dins el projecte 'Palma Camina' i té l'objectiu d'oferir alternatives a l'ús del vehicle privat

Cinc persones ferides en un accident greu a la carretera de Felanitx

Una dona de 22 anys ha sofert un traumatisme toràcic i un trauma abdominal i els altres ferits han patit...