X

Magaluf: la festa continua quan els bars ja estan tancats

Al carrer, centenars de persones s'ajunten sense mascareta

21/08/2021

Magaluf: la festa continua quan els bars ja estan tancats

Centenars de joves es reuneixen a Punta Balena, a Magaluf, on aquesta setmana s'han tancat dos locals per incomplir la normativa./ CATI CLADERA/EFE

A Magaluf, quan arriba la una de la matinada, els joves volen seguir la festa. Els bars tanquen i ells queden al carrer. Molts, incompleixen la prohibició de reunir-se amb no convivents a partir d’aquesta hora. Anit, no en va ser una excepció.

Els dos locals de Punta Balena tancats per incompliment de la normativa covid continuaven amb les portes tancades. Inclòs un que la nit anterior havia intentat obrir de nou, i que la policia li ho va impedir. La presència d’una càmera de televisió inquieta alguns dels negocis. Els seus treballadors de seguretat privada volen evitar que s’enregistri.

Altres empresaris, fora de micròfon, celebren que es prenguin mesures contra els infractors perquè, diuen, la mala imatge d’uns afecta tot el carrer. A gairebé tots els locals, segons el que es veu des de fora, no hi ha grans incompliments de la normativa. Tothom està assegut, res a veure amb la imatge d’aquest mateix estiu d’un dels bars sancionats.

Al carrer, però, sí que es produeixen moltes aglomeracions. Centenars de persones sense distància, i pràcticament no es veu ni una mascareta. Hi ha britànics, com és habitual, però també molts francesos, una de les novetats d’enguany.

I la gentada a l’exterior es multiplica a partir de la una. Hora de tancar. Molt puntuals, s’apaguen les primeres llums i fan aixecar la gent dels bars. Davallen barreres, però alguns encara tenen ganes de festa i canten al carrer.

La Policia Local i la Guàrdia Civil patrullen i dispersen els grups més festius. També eviten qualque baralla. A mesura que passen els minuts, va disminuint l’afluència. Però molt lentament. A les 2, una hora després del tancament dels bars, l’anar i venir de gent continua.

21/08/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris