X

Malbaratament d’aigua a Eivissa: algunes cases empren fins a vuit camions cisterna diaris

El GEN i l'Aliança per l'Aigua demanen mesures per aturar l'explotació dels aqüífers

28/07/2022

Malbaratament d’aigua a Eivissa: algunes cases empren fins a vuit camions cisterna diaris

Redacció

A Eivissa, hi ha cases amb grans jardins i piscina que fan servir fins a 8 camions cisterna diaris a l’estiu, segons denuncia el GEN-GOB. Tot i això, el Govern no té previst controlar aquestes pràctiques. Tant el GEN com l’Aliança per l’Aigua demanen mesures per controlar el malbaratament de l’aigua.

A la zona des Cubells, on hi ha moltes mansions, el trànsit de camions d’aigua al matí és continu. El grup ecologista vol que es controlin aquestes pràctiques i demana que es posin comptadors als pous de subministrament.

Per la seva banda, l’Aliança per l’Aigua denuncia que el problema és el consum poc sostenible que es fa a algunes cases amb jardins tropicals i demana canvis legals per obligar les cases a regenerar les aigües grises i a tenir cisternes per captar aigua de pluja. També demanen que l’Administració habiliti sortidors d’aigua depurada per jardins i piscines.

La Conselleria de Medi Ambient no té previst controlar el transport d’aigua amb camions. Consideren preferible aquesta pràctica abans que la perforació de pous il·legals. Asseguren que una casa amb piscina i jardí té un consum anual de 50 camions, tot i que hi ha habitatges a Eivissa que superen en molt aquestes xifres.


 La situació hídrica de les Balears és compromesa


Abastament d’aigua vs. creixement urbanístic: les claus del nou Pla Hidrològic

28/07/2022

Comentaris:

(*) Camps obligatoris