societat

Preocupació entre els docents pels canvis que afecten a la semipresencialitat

Els nous nivells d'alerta sanitària de cada illa afectaran l'educació i marcaran la ràtio d'alumnes a segon d'ESO i Batxillerat


Preocupació entre els docents pels nous nivells d’alerta sanitària de cada illa que afectaran l’educació i marcaran la ràtio d’alumnes a segon d’ESO i segon de Batxillerat. Així ho recull el Butlletí Oficial de les Balears del passat dissabte que estableix devers 20 alumnes als grups dels centres educatius de Mallorca i Eivissa. A Menorca amb un nivell 2, on la pandèmia evoluciona millor, la ràtio és de 25 alumnes pels grups de segon d’ESO i segon de Batxillerat. Formentera, al nivell 1, s’han d’aplicar ràtios màximes de fins a 28 alumnes.

Així mateix, el BOIB recull que els centres han de revertir de manera automàtica aquestes mesures si empitjora la situació epidemiològica a les Illes. La inspecció educativa serà l’encarregada de revisar els casos. En declaracions a IB3 Ràdio, el director de la Federació d’Associacions de Pares i Mares d’Alumnes de Mallorca, Miquel Àngel Guerrero, diu que aquesta és una bona eina ja que permetrà incrementar la tan reivindicada presencialitat a segon d’ESO i segon de Batxillerat de manera segura.

Guerrero afirma que “els efectes de la semipresencialitat ja es noten amb la baixada la motivació entre alguns alumnes. Hi ha alumnes que tenen 13 anys i estan tots sols a ca seva als dematins perquè els seus pares, si no han perdut la feina, treballen. S’ha notat que tenen més apatia i que se’ls ha privat de la sociabilització que necessiten”.

Malestar

Com dèiem hi ha malestar entre els docents perquè afirmen que aquests canvis ni tan sols s’han presentat en la mesa d’educació. El secretari general del sindicat STEI Ensenyament públic, Cosme Orell, ha explicat que “aquesta mesura afecta de manera substancial a les condicions de feina dels docents i la conselleria ni tan sols ha informat d’aquesta qüestió en la mesa d’educació”. És per això que aquesta setmana l’STEI es queixarà davant el conseller d’Educació, Martí March. Unes queixes a les quals s’ha sumat també el sindicat ANPE. Aquestes noves mesures publicades al BOIB es podran aplicar sempre que hi hagi la distància de seguretat entre els alumnes.

Mesa educació

Això pel que fa a les novetats sobre la presencialitat a les aules, avui però també hi ha hagut mesa de l’educació. En la trobada s’ha aprovat prorrogar fins a la segona avaluació la borsa express de professors interins que cobreixen les baixes relacionades amb coronavirus i quarantenes als centres educatius. En la mesa d’avui també s’ha informat que aquests docents cobraran les vacances de Nadal.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Formentera empitjora i passa al nivell 4 reforçat: tancament de l’hostaleria i reunions de només convivents

Se suspèn l’activitat de bars, cafeteries i la resta d’establiments de restauració, els quals només podran desenvolupar activitat de venda...

Les Illes Balears notifiquen 18 morts en tres dies i tornen a batre el rècord a les UCI: 136 malalts

Eivissa té ara mateix 20 malalts a l'UCI, un altre rècord. Una situació sanitària que s'agreuja per la manca de...

“Clar que el Bisbe no viu a la residència de capellans retirats. Viu a casa seva. Tots ho saben”

Avui el Bisbe de Mallorca, Sebastià Taltavull, tot i la polèmica per la seva vacunació sense ser usuari, ha rebut...

L’expert en Salut Pública Joan Carles March: “El Govern hauria de tornar a decretar el confinament domiciliari”

L'investigador assegura que el comitè auditor independent de Moncloa només s'ha reunit dues vegades en tota la pandèmia, la darrera...