societat

Preocupació entre els docents pels canvis que afecten a la semipresencialitat

Els nous nivells d'alerta sanitària de cada illa afectaran l'educació i marcaran la ràtio d'alumnes a segon d'ESO i Batxillerat


Preocupació entre els docents pels nous nivells d’alerta sanitària de cada illa que afectaran l’educació i marcaran la ràtio d’alumnes a segon d’ESO i segon de Batxillerat. Així ho recull el Butlletí Oficial de les Balears del passat dissabte que estableix devers 20 alumnes als grups dels centres educatius de Mallorca i Eivissa. A Menorca amb un nivell 2, on la pandèmia evoluciona millor, la ràtio és de 25 alumnes pels grups de segon d’ESO i segon de Batxillerat. Formentera, al nivell 1, s’han d’aplicar ràtios màximes de fins a 28 alumnes.

Així mateix, el BOIB recull que els centres han de revertir de manera automàtica aquestes mesures si empitjora la situació epidemiològica a les Illes. La inspecció educativa serà l’encarregada de revisar els casos. En declaracions a IB3 Ràdio, el director de la Federació d’Associacions de Pares i Mares d’Alumnes de Mallorca, Miquel Àngel Guerrero, diu que aquesta és una bona eina ja que permetrà incrementar la tan reivindicada presencialitat a segon d’ESO i segon de Batxillerat de manera segura.

Guerrero afirma que “els efectes de la semipresencialitat ja es noten amb la baixada la motivació entre alguns alumnes. Hi ha alumnes que tenen 13 anys i estan tots sols a ca seva als dematins perquè els seus pares, si no han perdut la feina, treballen. S’ha notat que tenen més apatia i que se’ls ha privat de la sociabilització que necessiten”.

Malestar

Com dèiem hi ha malestar entre els docents perquè afirmen que aquests canvis ni tan sols s’han presentat en la mesa d’educació. El secretari general del sindicat STEI Ensenyament públic, Cosme Orell, ha explicat que “aquesta mesura afecta de manera substancial a les condicions de feina dels docents i la conselleria ni tan sols ha informat d’aquesta qüestió en la mesa d’educació”. És per això que aquesta setmana l’STEI es queixarà davant el conseller d’Educació, Martí March. Unes queixes a les quals s’ha sumat també el sindicat ANPE. Aquestes noves mesures publicades al BOIB es podran aplicar sempre que hi hagi la distància de seguretat entre els alumnes.

Mesa educació

Això pel que fa a les novetats sobre la presencialitat a les aules, avui però també hi ha hagut mesa de l’educació. En la trobada s’ha aprovat prorrogar fins a la segona avaluació la borsa express de professors interins que cobreixen les baixes relacionades amb coronavirus i quarantenes als centres educatius. En la mesa d’avui també s’ha informat que aquests docents cobraran les vacances de Nadal.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

MÉS per Mallorca demana mobilitzacions feministes a través de les xarxes socials

Amb aquestes inciatives la formació trasllada que es busca guanyar sororitat i sensibilitzar la societat

La policia nacional ha obert 177 actes per incompliment de les restriccions a tot l’arxipèlag

Aquest primer cap de setmana s'intensifiquen els controls dels agents. També s'ha activat un dispositiu especial a les platges. {rela}...

Accident amb fugida a Palma

Una jove va resultar ferida lleu

Els centres de salut de les illes oberts per començar la vacunació entre els majors de 90 i 95 anys

En total 2.700 persones d'aquest col·lectiu han estat citades aquest cap de setmana