mallorca

Malestar entre els veïns d’Establiments pel projecte d’ampliació de la carretera d’Esporles


El projecte d’ampliació de la carretera d’Esporles al seu pas per la barriada palmesana d’Establiments genera malestar entre els veïns. Els informes tècnics encarregats per l’Ajuntament aposten com a única solució l’expropaciació de patis i garatges particulars. Una decisió que no agrada als residents. Cort, però, recorda que part dels habitatges estan construïts en terreny públic. I que no durà endavant la iniciativa si no té el suport de la major part dels veïns.

Els veïnats de la barriada demanen noves places d’aparcament al barri, millores en el sistema de recollida de fems, recuperació de contenidors, entre d’altres peticions. El president de l’Associació de veïns d’Establiments, Llorenç Bauzà, estan en contra de les expropiacions que proposa Cort per ampliar la carretera d’Esporles que passa pel seu barri. Per mostrar el seu malestar, es concentraran aquest dissabte a la plaça de Cort.

La regidora d’infraestructures de Cort, Angelica Pastor, explica que segons informes tècnics l’única alternativa viable per ampliar la carretera és l’expropiació. Es dona la circumstància que els habitatges estan construïts aferrats a la carretera i gairebé no hi ha voreres. La normativa actual obliga que els immobles s’aixequin a uns metres de distància dels marges dels carrers i carreteres per evitar situacions com la d’Establiments.

Segons els informes tècnics, diu Cort, l’única opció per ampliar i poder fer voreres és l’expropiació. La regidora, Angelica Pastor, diu, però, que aquesta actuació està prevista en patis i garatges particulars, però no als habitatges.

La setmana que ve està prevista una reunió entre veïns i ajuntament per explicar el projecte. Cort assegura que si la iniciativa no té el suport de la majoria dels veïnats no el durà a terme

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

  1. Maria Auxiliadora Arquimbald Capó 11/05/2021

    Per tal de saber la opinió dels ciutadans han de fer una consulta.
    Crec que es fa ben necessari fer voreres i convertir la carretera amb carrer

Cercador |


més contingut relacionat

Augmenten a 394 els casos de COVID-19 associats a viatges d’estudis a Mallorca

Sanitat recomana suspendre aquests viatges i el Govern de les Illes demana prudència a les altres comunitats. S'han identificat diversos...

El brot supracomunitari: els veïnats de l’Arenal reconeixen que “això es veia venir”

Els hotelers de la zona reconeixen que és complicat que els joves compleixin els protocols

Cau un infant de tres anys des d’un segon pis al Port de Pollença

Un infant de 3 anys ha caigut des d'un segon pis al Port de Pollença

‘Velers-discoteca’: 10 vaixells de lloguer a Cala Mondragó llançant botelles i aigües fecals a la mar

La festa va ser la nit d'aquest dimarts i segons testimonis, alguna gent llançava botelles buides a la mar i...