societat

Mallorca, amb 445, concentra la majoria dels casos actius de les Illes

A les Pitiüses n'hi ha 38 i 16 a Menorca, que té quatre municipis sense cap cas de coronavirus

Mallorca%2C+amb+445%2C+concentra+la+majoria+dels+casos+actius+de+les+Illes

La xifra de casos actius a les Illes és de 500, 16 manco que aquest dimecres migdia. Són els 401 comptabilitzats fins ara sumats als detectats amb proves PCR i els casos provables: aquells que en tenen els símptomes, però als que encara no se’ls ha fet la prova.

Per illes, segons la Direcció General de Salut Pública, Mallorca en concentra 445 actius i per municipis, els que estan lliures de Covid-19 són: Felanitx, Capdepera, Llubí, Sencelles, Ses Salines, Lloseta, Sant Llorenç, Campanet, Ariany, Búger, Santa Eugènia, Banyalbufar, Petra, Deià, Escorca, Estellencs i Fornalutx. Pel que fa als que en tenen més, Palma n’encapçala la llista amb 284 casos actius seguida, a molta distància, de Calvià (26), Marratxí (20) i Manacor (16).

A Menorca, han minvat en les darreres hores els casos actius i en són 16. Quatre dels municipis de l’illa no en registren cap -Ferreries, Es Migjorn Gran, Alaior i Es Castell- mentre que Es Mercadal (6) i Maó (7) són els que en registren més ara mateix.

En el cas d’Eivissa, amb 38 casos actius, també ha minvat la xifra però, no hi ha cap poble sense coronavirus. Eivissa (19) i Sant Josep (9) són els dos municipis amb més casos actius mentre que a Formentera només n’hi ha un cas d’actiu.

La radiografia detallada i actualitzada de l’impacte del coronavirus als pobles de les Illes és part del material que el Govern ha fet servir per justificar a Madrid que, dilluns 11 de maig, totes les Illes haurien d’entrar a la Fase 1.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

‘Cada gota suma’, la nova campanya d’Autoritat Portuària al Port de Maó per estalviar aigua

Es dirigeix als usuaris d'embarcacions recreatives i consisteix en la instal·lació de 50 pistoles de mànega amb tall automàtic del...

Stuart Rogerson arriba a Eivissa després de passar 9 mesos a la mar

Una aventura de 10 mil milles nàutiques que ha conclòs a Cala d'Hort amb la rebuda de familiars i amics.

S’instal·la a la platja de Figueretes el primer ‘Hi Point’ d’Eivissa

Està equipat amb un desfibril·lador, un botó d'emergències de l'112 i un semàfor que marca la intensitat de radiació solar.