ECONOMIA

Mallorca construeix més habitatges unifamiliars que plurifamiliars

El Col·legi d'Aparalladors ha fet públic les dades en què demostren que l'activitat que es lidera són els xalets d'alt nivell


Per primera vegada, d’ençà del 2018, es construeixen a Mallorca més habitatges unifamiliars que plurifamiliars. Segons el Col·legi d’Aparalladors de Mallorca, això es a causa de la crisi derivada de la guerra d’Ucraïna, i també de la caiguda en la construcció d’habitatge públic. Ara, sobretot, el que lidera l’activitat són els xalets d’alt nivell.

A Mallorca el que duu la davantera en el sector de la construcció són els xalets de luxe. No debades, en el primer semestre d’enguany, la construcció de plurifamiliars, és a dir, de pisos, ha caigut un 40% respecte del mateix període de l’any passat.

Es deu, sobretot, a l’entorn econòmic derivat de la guerra, i al fet que ha minvat la construcció de noves promocions públiques. El que, s’observa, insistim, és l’activitat sostinguda dels unifamiliars.

I s’ubiquen els nous que es fan, principalment, a Marratxí, Campos i Palma. El Col·legi també apunta que les rehabilitacions de cases velles continuen agafant força, i que n’agafaran encara més amb l’arribada d’ajuts europeus. Se n’han visat 1.200 en el primer semestre d’enguany, pel que fa als preus dels materials d’obra.

Quant a la construcció d’hotels, no se n’ha visat cap de nou en el primer semestre d’enguany.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |

recerca
cargando

| Emissió en Directe |