X

Mallorca defensa la protecció de la tela de llengües a Brussel·les

"És una tela que té molta història i du molta feina; les imitacions ens fan molt de mal"

21/02/2024

Mallorca defensa la protecció de la tela de llengües a Brussel·les

51

Mallorca defensa la protecció de la tela de llengües a Brussel·les. Les tres empreses mallorquines especialitzades en aquesta artesania i el Consell de Mallorca han viatjat fins allà per establir una nova Indicació Geogràfica Protegida.

Només hi ha 3 productors de teles de llengües a Europa, i estan ubicats a Mallorca. Teixits Vicenç, Riera  i Bujosa, empreses familiars amb molts d’anys d’història. “És una tela que té molta història i du molta feina, les imitacions ens fan molt de mal. Una manera que tenim de protegir-nos de les imitacions és aconseguir la indicació geogràfica”, afirma Bartomeu Fuster de Teixits Vicenç.

Estan fetes de cotó reciclat i amb una tècnica totalment artesanal. Contràries a estampats i impressions, un fet que dificulta la fabricació d’aquesta joia de l’artesania de Mallorca. Per fer una tela de llengües es necessiten més de 200 hores de feina. El cotó reciclat es trava amb lli per aconseguir la composició; una tècnica que només s’usa a la fabricació artesanal.

El Consell de Mallorca vol protegir aquest producte històric i aconseguir una nova indicació geogràfica protegida. Avui se n’ha fet una primera passa, però el Parlament Europeu calcula que d’aquí a un any això podria ser una realitat. Aquesta petició ha estat possible després que a l’octubre s’aprovàs un nou reglament que obre la porta, a més de l’alimentació, a una indicació geogràfica protegida per a l’artesania.

21/02/2024

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

EL MÉS LLEGIT