X

Mallorca és un dels quatre indrets de tot l’Estat amb un programa per reeducar els joves inimputables

En els darrers sis anys s'han arxivat a Espanya més de 45.000 expedients perquè els autors dels delictes són menors de 14 anys

21/10/2023

Mallorca és un dels quatre indrets de tot l’Estat amb un programa per reeducar els joves inimputables

En els darrers sis anys s’han arxivat a Espanya més de 45.000 expedients perquè els autors dels delictes són menors de 14 anys i, per tant, inimputables. I a només quatre indrets de tot l’Estat tenen programes específics per educar aquests joves i evitar que reincideixin en el futur. Un d’ells és a Mallorca, que des de fa dos anys, l’IMAS activa el programa d’atenció socioeducativa per a menors de 14 anys infractors.

La finalitat del programa és generar en el menor una reparació efectiva i una presa de consciència sobre el fet infractor, així com de les seves conseqüències, incloent-hi la víctima i el seu entorn, de manera personalitzada.

De 328 casos, 275 han acceptat passar per aquest programa. La majoria de les infraccions són per robatoris, assetjaments i agressions, i el perfil dels infractors és majoritàriament masculí, de 13 anys i fills de pares i mares biològics residents en el domicili.

Amb aquestes accions, s’ofereix al menor ser part activa del seu procés de reparació, i estimular el seu desenvolupament d’habilitats sociocognitives.

21/10/2023

Comentaris:

(*) Camps obligatoris