X

Mallorca ha executat 95 demolicions el 2023

El volum d'actuacions d'aquest tipus està relacionat amb l'antiguitat dels municipis adherits a l'Agència de Defensa del Territori

23/06/2024

Mallorca ha executat 95 demolicions el 2023

Durant el 2023 s’han executat 95 demolicions a Mallorca. És important remarcar que el volum d’actuacions d’aquest tipus està relacionat amb l’antiguitat dels municipis adherits a l’Agència de Defensa del Territori, com és el cas de Marratxí, Algaida i Felanitx, dels primers a firmar convenis amb l’ADT.

Les demolicions només són possibles amb una sentència ferma. Abans d’arribar a aquest punt, s’incentiva que els infractors puguin resoldre el mal fet revertint l’obra il·legalitzable. La reposició li restarà de pagar entre un 50 i un 60% de la multa. L’incentiu és efectiu. L’ADT no ha hagut d’intervenir en cap de les 95 demolicions fetes durant el 2023, ja que totes les han assumit els infractors. La immensa majoria, en concret 71, han estat fetes de manera voluntària. La resta de demolicions han estat acatades; 18 dins del termini establert i només 6 a fora.

El Consell de Mallorca i el Govern balear no són indiferents a la situació familiar dels infractors en cas de vulnerabilitat econòmica. Això sí, quan els infractors no executen les ordres dictades amb sentència ferma, han de fer front mensualment a multes coercitives. Durant l’any 2023 se’n varen imposar 47.

Notícies relacionades >

23/06/2024

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

EL MÉS LLEGIT