societat

Mallorca, Menorca i Eivissa continuen a la Fase 1

Una fase que mantén restriccions, però també, permet relacions socials i comercials limitades


No hem d’oblidar que Mallorca, Menorca i Eivissa continuen encara en la fase 1. Una fase que mantén restriccions, però també, permet relacions socials i comercials limitades.

– Estan permeses les reunions de fins a 10 persones tant en domicilis particulars, terrasses o a l’aire lliure per a persones no vulnerables ni amb patologies prèvies. En aquestes trobades s’ha de mantenir la distància de seguretat de 2 metres.

– Les vetlles de difunts o la participació en un enterrament tenen un límit de 15 persones sempre que sigui a l’aire lliure.

– Pel que fa a la restauració està autoritzada l’obertura de les terrasses. Es limita l’ocupació al 50%. S’ha de mantenir una separació de dos metres entre taules amb un màxim de 10 persones per taula.

Els comerços que han decidit obrir han hagut de reduir l’aforament al 30% o limitar l’entrada a un client per empleat. Les persones majors de 65 anys han de disposar d’un horari prioritari. I els mercats ambulants només poden tenir el 25% de les paradetes.

El sector hoteler i d’allotjaments turístics tenen permesa l’obertura excloent zones comunes. També està autoritzat el turisme actiu i de natura però només a través d’una empresa de guies.

– Pel que fa a la mobilitat es pot circular sense limitacions, això sí, sempre que no se surti de cada illa. És per això que estan permesos els desplaçaments a segones residències.
Només es pot sortir de l’illa amb una causa justificada.

– Els trajectes en vehicles privats es poden fer de la següent manera: aquelles persones que viuen juntes poden utilitzar tots els seients. En canvi, si no convivim, màxim hi pot haver dins el vehicle dues persones per fila i amb mascaretes.

Ja es pot sortir a navegar amb una embarcació pròpia. Només es poden fer trajectes entre punts o ports del litoral del mateix municipi. Dins la barca podran anar la meitat de les persones autoritzades, excepte si són persones que viuen al mateix domicili. En tot cas, no hi podran navegar més de 10 persones.

Els llocs de culte també han pogut obrir limitant l’aforament a un terç.

-S’incorporen la pesca i la caça recreativa en aquesta fase amb limitacions de distància de 2 metres i neteja dels estris com canyes i fusells.


Els formenterers podran nedar a platges i piscines a partir de demà
Platges, centres comercials i cinemes reobriran a la Fase 2
Diari de l’estat d’alarma. Jornada 64: Avançam en la desescalada

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Relleu generacional a l’Associació de Veïnats la Llotja-Es Born de Palma

Asseguren que viure en aquest barri s'ha tornat impossible

Un accident obliga a tallar l’autopista d’Andratx i ocasiona retencions quilomètriques

També s'ha produït un sinistre a les 15.30 hores del capvespre, a l'entrada de Santa Ponça