societat

Mallorca obre la vacunació pels nascuts fins al 1991

També s'obre la vacunació dels ciutadans residents a altres comunitats autònomes i països de la Unió Europea

/EFE


L’Àrea de Salut de Mallorca obre, a partir d’aquest dilluns, a les 15 hores, la vacunació del grup d’edat entre 30 i 35 anys, els nascuts a partir del 1991. Eivissa, Formentera i Menorca varen començar amb aquesta mateixa franja d’edat aquest dimecres.

Vacunació dels ciutadans residents a altres comunitats i països de la UE

Salut ha habilitat un dispositiu per facilitar la vaccinació d’aquelles persones que es desplacin un mínim de tres mesos a les Illes Balears per motius laborals o familiars, i que siguin ciutadans residents a altres comunitats autònomes o dels països de la Unió Europea. Aquestes persones podran sol·licitar que se’ls administri la pauta completa o la segona dosi (en cas que ja hagin rebut la primera al seu lloc d’origen). El Servei de Salut ha habilitat al web un espai d’informació i atenció a l’usuari desplaçat: https://www.ibsalut.es/es/vacuna-desplazados.

El primer pas per accedir a la vaccinació és registrar-se en el sistema sanitari autonòmic de les Illes Balears i signar una declaració jurada de veracitat de les dades que s’aporten. Les persones hauran d’adreçar-se al centre de salut més proper al seu allotjament i presentar el DNI o passaport, la targeta sanitària del seu lloc d’origen i el domicili temporal a les Illes Balears.

En el cas que el desplaçament sigui per motius laborals, haurà de facilitar també dades de l’empresa per a la qual treballa, l’activitat que desenvolupa i la data d’inici i fi del desplaçament.

En el cas que el desplaçament sigui per motius familiars, aquests han d’estar justificats: o bé residir temporalment a les Illes Balears per reagrupació familiar (a conseqüència del desplaçament d’un membre de la unitat familiar per motius laborals) o bé assistir i tenir cura de persones majors, menors, dependents, amb discapacitat o especialment vulnerables. En ambdós casos, hauran de facilitar el seu domicili temporal i la data d’inici i fi del desplaçament.

El segon pas dependrà de si es tracta d’una primera o d’una segona dosis. Un cop formalitzada la tramitació del registre del desplaçat al centre de salut, passat un termini de 48-72 hores, ja es podrà demanar cita per a la vaccinació dins el web del servei de salut.

Si es tracta d’una primera dosi, es podrà accedir per mitjà del sistema d’autocitació de BITCITA.

Si es tracta d’una segona dosi, dins el web s’habilitarà un formulari específic, i se citarà la persona via correu electrònic i SMS.

Els mesos vinents, la Comunitat Autònoma de les Illes Balears preveu un important increment del nombre de treballadors nacionals desplaçats des d’altres regions o de la resta de països de la Unió Europea.

Com funciona BITCITA?

Una vegada demanada la cita, el sistema digital per a la reserva de cita, BITCITA, enviarà a l’usuari una confirmació per mitjà d’un missatge instantani (SMS) al telèfon mòbil registrat. Després, el sistema digital per a la reserva de cita prèvia per a ser vaccinat contra la COVID-19 li enviarà un codi QR personal i intrasferible que haurà de presentar el dia de la vaccinació en el centre escollit. El codi QR es pot presentar imprès i en format digital.

Es pot demanar cita per a la segona dosi?

No, no es pot demanar autocita per a la segona dosi. Aquesta cita us la donaran en el centre de vaccinació contra la COVID-19 en el que us administrin la primera dosi del vaccí.

No funciona el web?

Si el web BITCITA no funciona podeu cridar al telèfon d’InfoCovid: 971211999. L’horari és de dilluns al dissabte, de 7 a 21 hores. El diumenges i festius, de 8 a 21 hores.

Què passa si no podeu acudir a la cita?

La cita es pot anul·lar digitalment per mitjà del mateix web de BITCITA i també per telèfon, a l’InfoCovid (971211999). Salut insisteix: “Si té una cita per vacunar-vos, hi heu d’anar. No anar a la cita de la primera o segona dosi de l’administració del vaccí contra la COVID-19 és una falta de responsabilitat envers un mateix i sobretot envers la resta de la ciutadania”.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Augmenta la pressió hospitalària a Mallorca: 6 persones més a planta

Quant a la campanya de vacunació, un 62,1% ja té la pauta de vacunació completa (643.269 persones) i un 72,9%...

31 migrants arriben al sud de Mallorca a bord de dues pasteres

Una de les embarcacions ha estat interceptada a la platja de la Colònia de Sant Jordi i l'altra navegava prop...

Salut avança a aquest cap de setmana l’administració de la segona dosi d’AstraZeneca

Les persones de 60 a 69 anys que tenen cita durant el mes d’agost poden avançar voluntàriament la vaccinació als...

Educació ajorna el tràmit d’ajudicació de places de docents interins per problemes tècnics

Segons la Conselleria, ja s'han adjudicat de manera provisional les 827 places de docents que han aprovat les últimes oposicions