política

El pla “Mallorca Reacciona” destina 89 milions a projectes per reactivar l’illa

La presidenta del Consell de Mallorca assegura que la temporada turística no està perduda


El Consell de Mallorca posa en marxa el pla Mallorca Reacciona per fer front a les conseqüències derivades de la crisi sanitària causada pel coronavirus. El document proposa un conjunt de 72 mesures per un valor de 89 milions d’euros. L’objectiu és reactivar l’illa en l’àmbit social i econòmic.

El pla destina 25 milions d’euros al servei d’atenció integral a domicili, inversions a residències o un nou centre per a persones sense sostre. Segons la presidenta del Consell de Mallorca, Catalina Cladera, 20 milions són per impulsar l’activitat econòmica creant la marca “Producte de Mallorca” o establint micro crèdits.

40 milions són per als municipis, per invertir al pla d’obres i serveis o al pla d’energies sostenibles. 3 milions són per modernitzar el Consell de Mallorca. Segons la presidenta, es tracta d’un punt de partida, un pla viu i participatiu.

Quant a l’arribada de visitants de la Península o de l’estranger, la presidenta de Mallorca assegura que la temporada turística no està perduda. Amb relació a la incidència de la Covid-19 a les residències, la presidenta llança una reflexió. Cladera creu que “és el moment de valorar els serveis públics i l’estat de benestar i és aquí on s’ha d’invertir”.

La presidenta afegeix que “les crisis no han de servir d’excusa per retallar serveis públics”. Cladera assegura que l’Institut Mallorquí d’Afers Socials s’ocupa de les feines d’inspecció de les residències privades i concertades.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Tolo Gili, nou president del PI a Balears

L'artanenc ha obtingut el 57% dels vots al congrés del partit i Toni Roldán, el 43%

Francina Armengol: “Ara arriba el moment de dir als empresaris que apugin els sous”

La presidenta del Govern ha recordat que, a diferència del 2008, en aquesta crisi de la Covid ja s'han invertit...

Podem i MÉS s’atribueixen mèrits en el factor d’insularitat mentre l’oposició insisteix en aprovar la fiscalitat del REIB

El PP reconeix que els 110 milions del factor d'insularitat sembla "a priori" una xifra "raonable" però assenyala que si...

Les claus per entrendre què és el “factor d’insularitat” i on s’ha d’invertir

La Comissió Mixta d’Economia i Hisenda ha tancat un acord: 183 milions d'euros que s'inclouran als PGE del 2022