política

El pla “Mallorca Reacciona” destina 89 milions a projectes per reactivar l’illa

La presidenta del Consell de Mallorca assegura que la temporada turística no està perduda


El Consell de Mallorca posa en marxa el pla Mallorca Reacciona per fer front a les conseqüències derivades de la crisi sanitària causada pel coronavirus. El document proposa un conjunt de 72 mesures per un valor de 89 milions d’euros. L’objectiu és reactivar l’illa en l’àmbit social i econòmic.

El pla destina 25 milions d’euros al servei d’atenció integral a domicili, inversions a residències o un nou centre per a persones sense sostre. Segons la presidenta del Consell de Mallorca, Catalina Cladera, 20 milions són per impulsar l’activitat econòmica creant la marca “Producte de Mallorca” o establint micro crèdits.

40 milions són per als municipis, per invertir al pla d’obres i serveis o al pla d’energies sostenibles. 3 milions són per modernitzar el Consell de Mallorca. Segons la presidenta, es tracta d’un punt de partida, un pla viu i participatiu.

Quant a l’arribada de visitants de la Península o de l’estranger, la presidenta de Mallorca assegura que la temporada turística no està perduda. Amb relació a la incidència de la Covid-19 a les residències, la presidenta llança una reflexió. Cladera creu que “és el moment de valorar els serveis públics i l’estat de benestar i és aquí on s’ha d’invertir”.

La presidenta afegeix que “les crisis no han de servir d’excusa per retallar serveis públics”. Cladera assegura que l’Institut Mallorquí d’Afers Socials s’ocupa de les feines d’inspecció de les residències privades i concertades.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |

recerca
cargando

| Emissió en Directe |


més contingut relacionat

Negueruela posa en valor el diàleg social però acusa el PP de crear crispació amb la vaga

La notícia de l'ajornament de la vaga de fems agafa el conseller de Treball a Menorca

La Llei d’Educació i els Pressuposts de l’Estat, a debat en el ple del Parlament d’aquesta setmana

La Cambra Autonòmica votarà l'esmena a la totalitat presentada per Vox contra la llei educativa

El síndic major assegura que la independència de la Sindicatura de Comptes està garantida

Joan Rosselló, al capdavant de l'òrgan de control des de l'any 2015, ha pres possessió del càrrec per tres anys...

La delegada del govern central, Aina Calvo: “Son Tous acollirà migrants en tendes de campanya en les pròximes hores”

"Estam pendents, des de fa setmanes, de la connexió elèctrica. Estam cercant un generador elèctric d'emergència". 27 embarcacions amb 306...