mallorca

Manacor alerta que no pot controlar el compliment de les mesures contra la Covid-19 a les platges verges

Santanyí ha tancat l'accés en vehicle a s'Almunia per garantir la distància de seguretat entre els banyistes.

Vehicles aparcats ahir a l'antiga carretera de Cales de Mallorca a Porto Cristo i on cada estiu aparquen els banyistes de Cala Varques


Aquest cap de setmana, el primer en què es podia anar a la platja a nedar-hi i prendre el sol, els voltants del camí d’accés a Cala Varques estaven plens de vehicles. Una imatge habitual de cada estiu, en què els cotxes aparquen a zones on no es pot, per poder accedir en aquest espai natural de municipi. L’Ajuntament assegura que no tenen eines per controlar les platges verges i per això temen davant la possibilitat que els espais es massifiquin i que els banyistes no mantenguin la distància de seguretat.

Cala Varques és una de les més 10 platges verges que hi ha a Manacor. Aquest cap de setmana ja hem pogut veure la imatge de cada estiu, en què centenars de cotxes aparquen a la vorera del camí d’accés per poder arribar-hi. La situació molesta els propietaris de les finques dels voltants, que a vegades i per mor dels vehicles no hi poden accedir.

“Com cada any hi ha la mateixa problemàtica a Cala Varques, diumenge hi havia molts cotxes que no respectaven l’entrada a ca nostra i s’ha de tenir en compte que encara estam en Estat d’Alarma i no han vengut estrangers, quan hi arribin els turistes jo no sé com ho farem!”, ha explicat a IB3 Ràdio una veïnada afectada. “Esperam solucions des del Consell o des de l’Ajuntament”, ha afegit la mateixa veïnada.

Però la situació és especialment delicada aquest any, per mor de les mesures de distanciament social que s’han de mantenir també a les platges. El regidor de Participació Ciutadana del consistori manacorí, Joan Gaià, assegura que l’ajuntament no té eines per controlar les platges i cales verges, perquè no hi ha serveis, com el dels socorristes, que informen els banyistes de les mesures de seguretat. Per això demana responsabilitat personal.

“Arriba l’estiu i sembla que comença la festa a les cales verges de Manacor. De fet, tenim clar que els problemes els tendrem precisament a les cales verges respecte a la COVID-19, les platges urbanes estan vigilades i els equips de socorristes faran tasques d’informació perquè els banyistes hi mantenguin les distàncies i n’intentarem controlar l’aforament, però a les platges verges és impossible fer-ho”, ha explicat a IB3 Ràdio Joan Gaià.

Un altre indret en què ahir hi va haver massificació va ser a s’Almunia, a Santanyí. De fet, entre les 3 i les 5 de l’horabaixa la policia local va tancar l’aparcament ubicat a Cala Llombards, que duu fins a la platja de s’Almunia, perquè va veure com hi havia més gent del que era recomanable per mor de l’estat d’alarma.

A propòsit d’això, a Cala s’Almonia a partir d’aquest dilluns, i fins a final de setembre, només hi poden accedir els residents a aquest nucli costaner o a Santanyí. Això precisament per evitar una saturació de vehicles dins aquest espai. Una mesura que fa 3 anys que s’aplica. “Sempre teníem problemes dins s’Almunia i quan havíem de cobrir un servei amb vehicle, sigui d’emergències com els bombers o les ambulàncies, o fins i tot el servei de recollida de fems, aquests vehicles tenen problemes per accedir-hi, a causa de la saturació de cotxes que hi havia en aquest indret”, ha concretat la batlessa de Santanyí, Maria Pons.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Investiguen a una finca de Binissalem la desaparició d’un veïnat a l’agost

La investigació està baix secret de sumari i per això ha transcendit poca informació

La covid-19 genera pèrdues de 70 milions d’euros en el sector turístic de Capdepera

Per atraure visitants a Mallorca, el Consell iniciarà una campanya de promoció turística que potenciarà les fortaleses individuals de cada...

Salut farà un cribratge massiu amb tests d’antígens a sa Pobla a partir de diumenge

La població diana és de 7.300 persones: entre els 16 i els 59 anys.  La incidència acumulada és de 712...