política

Manacor sol·licita a Salut mesures “efectives” si es prorroga el confinament perimetral

L'Ajuntament explica que uns 6.000 manacorins viuen en habitatges unifamiliars als afores de la ciutat i que fan vida "al 100%" en la zona confinada


L’Ajuntament de Manacor, davant la possibilitat que es prorrogui les mesures decretades per abaixar la incidència de positius per coronavirus en la zona, ha instat a la Conselleria de Salut a reconsiderar el confinament perimetral de la ciutat.

El consistori, ha través d’un comunicat, sol·licita que les mesures que es prenguin “siguin efectives i es puguin fer complir” ja que l’elevat nombre de vies d’accés al municipi, explica la nota, “dificulta tècnicament el confinament perimetral del nucli i fan que sigui una opció poc efectiva i poc viable”.

En el comunicat s’assenyala que uns 6.000 manacorins viuen en habitatges unifamiliars als afores de la ciutat i que fan vida “al 100%” en la zona confinada, per a anar a escola, al treball, per consum o per oci. L’Ajuntament ha demanat a la titular de Salut, Patrícia Gómez, que en cas de prorrogar les mesures anticovid que s’apliquen des del 29 d’octubre en part del municipi, es tinguin en compte els recursos actuals dels quals disposa el municipi, els policies locals i nacionals només han pogut controlar i tancar temporalment 12 de les 37 vies d’accés al nucli.

També han instat a la consellera que, si aquesta setmana dicta noves restriccions per a Manacor, especifiqui amb quins recursos i de quina manera vol que l’Ajuntament controli el confinament perimetral per la incidència de casos de coronavirus.

El consistori també ha criticat que “no té sentit” que s’autoritzi l’entrada al nucli confinat per a participar en activitats culturals i ha demanat a la Conselleria que cerqui alternatives per a facilitar l’activitat de bars i restaurants de Manacor.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Cirer afirma no haver tingut coneixement de casos d’explotació de menors tutelades

La coordinadora de Menors destaca que els abusos sexuals es donaven en l'àmbit familiar

L’Ajuntament de Sant Lluís demana a Costes fer-se càrrec de molls i rampes d’Alcaufar per arranjar desperfectes

Els usuaris de les casetes de vorera fa anys que reclamen que algú es faci càrrec de reparar els danys...

Primer ple a Sant Josep sense Josep Marí Ribas

Es preveu que el ple d'investidura d'Ángel Luís Guerrero es celebri divendres de la setmana que ve

La batlessa de Sant Lluïs condiciona la compra de Sa Tanca a l’acord de tots els grups municipal

L'oposició demana un ple extraordinari per recollir més informació del projecte finançat amb l'Impost de Turusme Sostenible