societat

Manca una setmana perquè les comunitats de propietaris tenguin adaptades les antenes de televisió

L'arribada de la tecnologia 5G obliga a readaptar el senyal d'alguns canals abans del vespre del 10 de febrer

Manca+una+setmana+perqu%C3%A8+les+comunitats+de+propietaris+tenguin+adaptades+les+antenes+de+televisi%C3%B3

Les comunitats de propietaris que tenen antenes de televisió col·lectives tenen una setmana per adaptar-les a les noves freqüències, fruit de la reordenació que es fa per donar cabuda a la tecnologia 5G. A dia d’avui, devers un 40 per cent encara no ho han fet, i corren perill de no poder sintonitzar alguns canals a partir de dilluns dia 10 de febrer al vespre.

En Víctor fa unes setmanes que fa feina a escarada. L’arribada de la tecnologia 5G obliga a reajustar les antenes que reben el senyal televisiu, en les comunitats de propietaris, ja sigui a finques de pisos o adossats.

Víctor Manuel Rodríguez és instal·lador i explica el procés de canvi per la tecnologia 5G. “Si no és una finca molt gran i sobre tot seccionada per blocs, que poden dur múltiple capçaleres. Sol ser una única capçalera amb mòduls amplificadors on s’hi han d’afegir dos mòduls”, afirma.

El pressupost pot ser de 300 euros i es pot demanar una ajuda del Govern que pot ser de 260 euros.

“Hi ha altres comunitats que tenen una central programable que és ajustar. S’ajusten unes freqüències amb un ordinador i a les de banda ampla, no s’hi haurà de fer res”, assegura Víctor Manuel Rodríguez.

El vespre de dia 10 de febrer a les 11, aquells que no hagin fet les feines, quedaran sense poder mirar alguns canals. Per tant, només resten 5 dies laborables perquè, qui no s’hi hagi adaptat, ho faci. A data de 31 de desembre, només ho havien fet el 46 per cent dels afectats. La xifra ha pujat un poc aquests dies però encara en falten molts per posar-se al dia.

“Contractar un instal·lador autoritzat. Depenent de la instal·lació de cada comunitat, s’ha de fer una actuació o una altra. Després, a posteriori, la comunitat pot demanar la subvenció”.

El reajustament només afecta Mallorca i les Pitiüses. A Menorca, en canvi, tot està en ordre.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

darrers sumaris


més contingut relacionat

La interlocutòria desmenteix el Consell de Menorca: algunes de les menors explotades són internes de la Casa de la Infància

El jutge apunta que la casa on tenien lloc els fets delictius 'és un antre de corrupció de menors'

El Consell de Menorca acorda amb Airtificial rescindir el contracte de millora de la general

La consellera anuncia que l'acord evitarà que el tema acabi als tribunals