mallorca

Un 75% menys d’albercocs que l’any passat

Les altes temperatures del mes de febrer han afectat la producció

Un+75%25+menys+d%27albercocs+que+l%27any+passat

Baixa un 75% la producció d’albercocs respecte de l’any passat. A la cooperativa de Porreres, a la passada campanya en colliren 60 tones i enguany no esperen superar-ne les 15.

Ara per ara, un albercoquer de la varietat de galta roja no té pràcticament fruita a les seves branques. De les varietats més primerenques n’hi ha més, però molt manco que la passada campanya. El motiu: les altes temperatures de febrer.

Però la fruita enguany serà de millor qualitat, més grossa i millor madurada. Són els primers dies de collita, i a la cooperativa de Porreres han començat a vendre albercocs. Calculen que enguany n’arribaran un 75% menys que l’any passat.

El preu de sortida se situa en els 3,20 euros el quilo. Tot i que s’estabilitzarà en unes setmanes, en general serà més car que l’any passat.

Degut a la baixa producció enguany no creuen que puguin fer albercocs secs. Aquest dissabte serà la Fira de l’Albercoc a Porreres.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris


més contingut relacionat

Calvià celebra la quarta edició de JoanArt

Hi participaran una seixantena de pintors, escultors, ceramistes o músics amb propostes molts diverses.

Sense lloc per aparcar el cotxe al polígon de Manacor

Alguns empresaris acusen als tallers mecànics i a les empreses de lloguer de tenir vehicles al carrer impedint que els...

50 anys estiuejant a Alcúdia

La família Carreres varen ser uns dels primers turistes d'establiments d'interior d'Alcúdia

La revetla de Sant Joan a Palma deixa 12.900kg de residus

La festa ha coincidit amb la celebració de l'ascens del Mallorca