X

Manco de 24 hores per al debat d’investidura de Núñez Feijóo

Si el candidat popular no aconsegueix dia 27 de setembre la majoria absoluta requerida per ser investit president del Govern central, dos dies després haurà d'assolir-ne la majoria simple

25/09/2023

Manco de 24 hores per al debat d’investidura de Núñez Feijóo

Aquest dimarts, dia 26 de setembre, comença el debat d’investidura del popular Alberto Núñez Feijóo. Serà a les 12 h del migdia, amb la intervenció del candidat del PP, sense límit de temps. Després de dinar, es reprendrà la sessió amb la intervenció dels Grups Parlamentaris de major a menor, en funció del nombre de representants, i el Partit Popular tancarà el debat.

Llavors, l’endemà, dimecres 27, a les 09 h del matí, començarà la sessió amb els grups que no hagin intervengut el dia anterior. Tot seguit, es durà a terme la primera votació. El candidat requereix majoria absoluta -176 escons- per ser triat.

En cas de no sumar els vots necessaris, la candidatura se sotmetrà a una altra votació 48 hores més tard. Per tant, aquesta segona votació seria divendres, 29 de setembre. A la segona votació el candidat necessita una majoria simple, és a dir, més vots a favor que en contra.

Així mateix, si Núñez Feijóo no aconsegueix el suport necessari, dia 2 d’octubre el rei Felip VI iniciaria una nova ronda de contactes amb els partits polítics per designar un nou candidat, que seria Pedro Sánchez.

Si tampoc no obté el suport necessari, el 27 de novembre es dissoldrien les Corts i es convocarien eleccions per al 14 de gener de 2024.

Notícies relacionades >

25/09/2023

Comentaris:

(*) Camps obligatoris