societat

Manco moscards tigre per aquest estiu

La davallada de les temperatures aquesta primavera a les Balears fa que s'hagi endarrerit la seva aparició

Manco+moscards+tigre+per+aquest+estiu

La davallada de les temperatures aquesta primavera a les Balears fa que s’hagi endarrerit l’aparició del moscard tigre. Aquesta és una bona notícia segons els investigadors d’aquesta espècie, ja que es tradueix que en plena onada de calor de l’estiu s’hauran reproduït manco. Gràcies a l’aplicació “Mosquito Alert” i a la col·laboració ciutadana, s’ha descobert que el moscard tigre ja és present a Maó i al Pla i el Raiguer de Mallorca.

La millora realitzada en l’aplicació “Mosquito Alert” permet als ciutadans avisar els investigadors mitjançant una fotografia del moscard que tenen al seu davant i al mateix moment, l’aplicació identifica l’espècie.

Però els mostrejos continuen essent essencials per entendre com es desenvolupen aquests moscards transmissors de malalties.

Precisament, enguany la temporada s’ha endarrerit. Hi comença a haver-hi larves de moscards tigres, però en menor mesura. Ho atribueixen a les temperatures suaus que s’han registrat aquests darrers mesos. Però, molts es demanen per què són necessaris aquests estudis i investigacions.

La picada del moscard tigre és més agressiva que d’altres espècies d’aquests insectes. Per intentar evitar-los, se n’han d’eliminar els focus de cria que es concentren en les acumulacions d’aigua.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Favàritx només és accessible des d’aquest dissabte en autobús

La decisió del Consell d'avançar en onze dies l'entrada en servei del transport públic ha provocat el caos circulatori a...

Les pluges més molestes, les de fang

Els negocis de rentar cotxes han tengut un bon dia

“Mou-te” una forma de fomentar el desenvolupament físic i social a la segona i tercera edat

Funciona a 15 municipis amb manco de 4.000 habitants a Mallorca

Els experts alerten als joves de no incórrer en conductes de risc per les festes “perdudes”

La pandèmia, segons projecte jove, ha repercutit en una reducció en el consum de drogues i alcohol