societat

Mancor vol rebaixar el sostre de població en 400 persones

En vint anys la població gairebé s'ha duplicat


En ple debat sobre el decreixement turístic, qui també obre el meló sobre les limitacions poblacionals són alguns pobles. A Mancor de la Vall, per exemple, en 20 anys la població gairebé s’ha duplicat. Ara tenen en tramitació una modificació puntual de les Normes Subsidiàries que rebaixarien el sostre de població en 400 persones.

En un poble on encara conserven la cabina de Telefònica… on s’hi ha d’anar a posta perquè no ve de passada, i on els veïnats encara veinadegen, no és mal de fer imaginar que volen conservar aquesta essència. Essència i evidència, perquè, segons l’Ajuntament, on Més governa amb majoria absoluta, cal posar posar el fre de mà.

L’escola ha quedat petita i els pous estan tensionats, diuen. Convençuts d’això, han aprovat una modificació de les Normes Subsidiàries que limiten el creixement de Mancor. S’ha fet augmentant la intensitat d’ús de les parcel·les edificables. Per construir un habitatge, s’hauran de menester no 150 metres quadrats, com fins ara, sinó 200, amb la qual cosa es rebaixen un 30 per cent les possibilitats de desenvolupament urbanístic. Sobre això, el PP, únic partit a l’oposició, troba que hi ha poques polítiques municipals per facilitar l’accés a l’habitatge.

Les normes en discussió, que podrien rebaixar el sostre de Mancor en 400 persones, encara estan en estudi al Consell de Mallorca.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |

recerca
cargando

| Emissió en Directe |


més contingut relacionat

Jornada de reconeixement de raça de cans eivissencs

Avui dia n'hi ha gairebé 2.500 d'inscrits en el Llibre de Raça del Ca Eivissenc.

El mes de juliol porta el 100% d’ocupació en alguns allotjaments Sant Antoni

Alguns establiments afirmen haver recuperat els preus de 2019, i fins i tot haver-los incrementat fins a un 10%.

Presó provisional per als dos detinguts a una operació antidroga a Son Gotleu

Havien passat a disposició judicial aquest dissabte horabaixa