X

Manel Serrano, primer finalista del X Torneig de Dramatúrgia de les Illes Balears

Més d'un centenar de persones varen omplir el Teatre Mar i Terra

14/01/2024

Manel Serrano, primer finalista del X Torneig de Dramatúrgia de les Illes Balears

Manel Serrano és el primer finalista del X Torneig de Dramatúrgia de les Balears. El públic va fer guanyador el seu text ‘Dramaturg 0 – Oficinista 5’, que va imposar-se al de Maria Rotger a la primera semifinal del torneig. Aquest diumenge capvespre en coneixerem el segon finalista, que diumenge que ve disputarà la gran final.

Normes clares abans d’entrar a la sala. Perquè al Torneig de Dramatúrgia, el públic mana. Aquest dissabte més d’un centenar de persones omplien el Teatre Mar i Terra a la primera semifinal.

L’artista Diego Ingold condueix el combat. A una banda del ring, la pollencina Maria Rotger; a l’altra, el serverí Manuel Serrano. És la primera i la darrera vegada que participen del torneig, en què el públic tria qui guanya sense saber qui ha escrit les peces. Perquè la idea és ser fidel a la paraula i obrir una finestra on els creadors puguin aixecar els seus textos.

“És com un laboratori: poder tenir un escenari, dirigir uns actors i aixecar el text a un escenari encara que sigui només per un vespre de bogeria”, comenta el dramaturg Manel Serrano. Hi coincideix l’autora, guionista, traductora i dramaturga, Maria Rotger. “Quan ets creador et passes moltes hores dins ca teva escrivint tot sol, a vegades tens pors i inseguretats, i finestres com aquest torneig fan obrir-te, exposar-te i tirar endavant”, detalla Rotger.

Perquè el teatre, recorden, també és jugar. Aquest diumenge capvespre Ferran Bex i Marga Arrom jugaran la segona semifinal. Un dels dos s’enfrontarà a Manel Serrano a la gran final de diumenge que ve.

14/01/2024

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

EL MÉS LLEGIT