X

Manquen veterinaris de vaques a Mallorca

Amb la pròxima jubilació d'Agustí Tomàs, només queda Jaume Verdera com a especialista, i viu a Menorca i només ve un dia per setmana a Mallorca

19/11/2023

Manel Ferrera

Mallorca només té dos manescals especialistes en vaques, i un d’ells està a punt de jubilar-se, i l’altre viu a Menorca i només ve un dia per setmana. Tant ramaders com els veterinaris bovins que hi ha apunten a la dura vida al camp per explicar aquesta absència de relleu generacional.

Aquest home és Jaume Verdera, és manescal i comprova si una vaca és plena. En Jaume és una rara avis perquè tot i que és esporlerí, fa 20 anys que viu a Maó. Ve un pic per setmana a Mallorca perquè a l’illa només hi queda un especialista en vaques que està mig jubilat, ell és l’altre. A l’hora d’explicar la manca de relleu generacional, hi ha dos motius clars.

Na Julieta va plena, i per a la família de Son Coves són bones notícies. Crien i cerquen millorar genèticament les vaques. La figura d’en Jaume és essencial, per aquest motiu, però no és l’únic. En Jaume té esperança que el jovent que surt de la facultat acabi com ell: apassionat de la feina a fora vila.

19/11/2023

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

  1. Francesccodinafolgarolas 20/11/2023

    Hola soc 1 noi de barcelona amb experiencia en el ram de la ramaderia eh vist aquest anunci i m’agradaria venir a treballar amb aquesta granja que es la meva pasio el meu numero de telefon es el 629229236 i no m’imporaria venir a viure a mallorca o alla on sigui!! Mtes gracies i perdo per les molesties eh tocat vsques de llet, de carn, cavalls, i ovelles i cabres moltes gracies!!!.