X

Manuel Palomino acusa el PP i Vox de dur les conclusions escrites abans de la comissió

L'exdirector general de l'IB-Salut enceta les declaracions a la comissió d'investigació del cas mascaretes al Parlament

14/05/2024

Manuel Palomino acusa el PP i Vox de dur les conclusions escrites abans de la comissió

Un dia després de fer-ho al Congrés i després d’haver admès que Koldo García va ser el mediador per la compra de mascaretes a les Balears, l’exdirector de l’IB-Salut, Manuel Palomino, ha comparegut aquest dimarts al Parlament. És el primer que se sotmet a les preguntes dels grups parlamentaris a la cambra balear. Palomino ha acusat els impulsors de la comissió d’investigació, PP i Vox, de dur les conclusions escrites abans de sentir la seva versió dels fets. El diputat del Partit Popular, José Luis Mateo, ha assegurat que “defraudar 3,7 milions d’euros i jugar amb la salut dels ciutadans no té justificació; no té justificació fer-se amb unes mascaretes defectuoses que no es corresponien amb les sol·licitades i que no sabem si es varen acabar repartint”. I ha afegit que les conclusions es redactaran al final, després d’escoltar tots els compareixents. “Venc aquí amb l’obligació de dir la veritat i és ofensiu que se’m continuï insistint amb una cosa que jo he afirmat”, ha respost Palomino. 

L’exdirector general de l’IB-Salut ha recordat contínuament el moment d’inici de pandèmia en què es va fer la compra de les mascaretes. El portaveu del grup socialista, Iago Negueruela ha demanat: “Considera que s’està descontextualitzant per fabricar una mentida?”. I Palomino ha contestat: “N’estic convençut perquè, si no, no es trauria de context per cada un dels temes i es faria una anàlisi global de tota la situació”.

Lluís Apesteguia, portaveu del grup Més per Mallorca al Parlament, ha recordat que dilluns, a la comissió d’investigació dels contractes d’emergència de la pandèmia al Congrés dels Diputats, Palomino va negar que s’haguessin utilitzat les mascaretes i ha insistit en aquest fet. Palomino ha respost que a ell no li consta: “No puc dir-li totes les intervencions que s’han fet en el Servei de Salut; jo no era al magatzem 24 hores vigilant que ningú no les agafés”.  

A preguntes de la diputada de Vox Patricia de las Heras, ha justificat que no es fes ús de les mascaretes: “Els tancs caduquen i no es munten guerres per utilitzar-los”. La majoria dels grups parlamentaris li han retret el moment en què es va fer la reclamació, entre els quals Josep Castell, portaveu de Més per Menorca. Ha dit que considera que l’IB-Salut va ser “lent” en reclamar els doblers. “Consider que vàrem gestionar una pandèmia” i la primera reclamació es fa dins el “termini legal”. Divendres es reprenen les declaracions i es reuneix la comissió per decidir si es modifica el calendari i s’habilita un dissabte per tal d’avançar la presentació de conclusions al 6 de juny.

14/05/2024

Comentaris:

(*) Camps obligatoris