societat

Maó autoritza les primeres obres a l’Illa del Rei

Atorga la llicència a la fundació que gestiona l'illot perquè el pugui dotar dels serveis i les infraestructures que necessita

Ma%C3%B3+autoritza+les+primeres+obres+a+l%27Illa+del+Rei

L’Ajuntament de Maó ha concedit la llicència d’obres necessària per dotar l’Illa del Rei dels serveis bàsics inclosos al seu Pla Especial. Del milió i mig d’inversió previst en els propers 4 anys, s’han autoritzat executar els primers 292.500 euros. Actuacions d’enllumenat, sanejament, generació d’aigua calenta, connexió energètica i de telecomunicacions…serveis essencials perquè després la Fundació de l’Hospital de l’Illa del Rei, constituida a partir del voluntariat que durant anys d’altruisme ha aconseguit recuperar l’illot, pugui executar el seu projecte.

L’obra més esperada, com es sap, serà la creació d’un centre d’interpretació del port de Maó i la transformació de les dependències principals i de l’edifici Langària perquè acolleixin una sala d’art de la prestigiosa galeria Hauser & Wirth.

L’altre illot d’ús públic, el del Llatzeret, també està ultimant el seu pla director, que el Consell ha confiat per 47.000 euros a un gabinet d’arquitectes i juristes menorquins. La dotzena d’edificis existents es dedicaran a la investigació, la cultura i el turisme, incloses ofertes d’allotjament i restauració.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Les escoletes de Menorca reobriran a partir de dia 8 de juny

Cap aula podrà tenir més del 50 per cent de l'alumnat

Es disparen les vendes de piscines inflables i desmuntables

Els professionals alerten que muntar-les a terrasses o balconades poden comportar un perill