societat

Maó comença a eliminar els arbres del Camí des Castell

Els arbres omplien d'arrels els soterranis i tapaven la llum a les cases

Ma%C3%B3+comen%C3%A7a+a+eliminar+els+arbres+del+Cam%C3%AD+des+Castell

L’Ajuntament de Maó ha començat a retirar els arbres del carrer Camí des Castell, per donar resposta a les demandes dels vesins d’aquesta via. El consistori va prendre aquesta decisió el passat mes de novembre per posar fi als problemes que provoquen els arbres en aquest carrer.

Les copes dels ficus han crescut tant que no deixen entrar la llum natural a moltes cases, sobretot a l’hivern, alguns vesins no poden obrir les finestres de les seves cases a causa de les branques, i fins i tot alguns edificis tenen arrels dins els seus soterranis. A més a més, la presència d’aquests arbres provoca moltes molèsties, sobretot a l’estiu, quan el seu fruit embruta el carrer i les cases.

En concret, s’ha decidit retirar 1 de cada 2 arbres del carrer, de forma alterna, sobretot els que tinguin problemes estructurals, com els que tenen arrels que entren als soterranis. En aquells casos en què els soterranis puguin estar afectats per les arrels d’aquests arbres, les persones afectades ho poden notificar al consistori, de manera que el personal tècnic de l’Ajuntament ho pugui inspeccionar. A més, s’ha decidit podar tots els exemplars que s’hi deixin, per reduir les molèsties en espera de treure’ls més endavant.

El consistori afegeix que aquesta proposta no significarà disminuir la presència de vegetació a la ciutat, sinó que per cada arbre que desaparegui del Camí des Castell se’n plantaran dos a una altra zona de Maó. Es tornarà a convocar una reunió veïnal per decidir quins elements es posaran en el lloc dels arbres extrets.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Les navilieres continuen el transport de mercaderies cap a les illes

Les Illes han rebut més de 90.000 tones i 8.000 camions des de l'inici de l'estat d'alarma

L’Associació de Treballadors Penitenciaris es querella contra la Secretaria General per la manca de material de protecció

Hi ha 2 funcionaris que han donat positius per Covid-19 a la presó de Palma i un al Centre d'Inserció...

Controls policials per vigilar el confinament

Els treballadors que continuen anant a la feina han de dur un certificat imprès en paper

Els ajuntaments de Mallorca rebran 2,8 milions d’euros per a l’emergència social

El Consell de Mallorca ha habilitat una partida addicional per reforçar l'ajuda a les famílies necessitades