societat

Maó descobreix més d’un centenar de refugis antieris de la Guerra Civil

Els investigadors han localitzat les galeries subterrànies arran d'un plànol de l'any 1938, que es troba a l'Arxiu històric del municipi

Ma%C3%B3+descobreix+m%C3%A9s+d%27un+centenar+de+refugis+antieris+de+la+Guerra+Civil

La ciutat de Maó descobreix més d’un centenar de refugis antiaeris que es construïren durant la Guerra Civil. Els investigadors becats per l’ajuntament han localitzat les galeries subterrànies arran d’un plànol de l’any 1938, que es troba a l’Arxiu històric del municipi.

Només la gent més gran d’aquest barri, el de Tanques del Carme, sabia que l’edifici de l’antiga escola masculina, i actual Escola d’Adults, tenia un refugi antiaeri en el seu subsòl. Aquest n’és un dels tres accessos principals. La informació oral ja deia que durant la Guerra Civil s’havien excavat unes galeries per protegir-se de les bombes. I, efectivament, els seus passadissos comuniquen gairebé totes les cases dels voltants.

La paret d’aquest pati particular, ubicat a un carrer perpendicular al de l’antiga escola, podria amagar un accés a la mateixa galeria subterrània. Des de l’Ajuntament fan una crida als veïns de Maó que davant una mínima sospita, avisin per poder incloure tots els accessos a l’estudi i reconstruir així la història de la ciutat.

L’estudi, becat amb 5.000 euros, es va iniciar fa un any i es preveu que en tres mesos se’n tingui el resultat final. L’objectiu és que les galeries subterrànies més destacades siguin visitables.

 

 

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

El Col·legi de Metges empararà els professionals que no vulguin participar en processos d’eutanàsia

L'objectiu del COMIB és protegir els professionals davant possibles represàlies, com ja feren en el cas d'avortament

Apareix un catxalot a la platja des Carnatge

La policia local ha acordonat el punt on ha comparegut el cos de l'animal, la cala de Son Caios, devora Can Pastilla

Funerals, tal i com volien els difunts

Durant la cerimònia no hi falta la música, ni records i fotografies dels difunts. Es tracta de recordar-los i que el comiat no sigui dramàtic

Diumenge sense tambors a la platja de Benirràs

La Guàrdia Civil ha controlat l'accés a la platja durant tota la tarda