societat

Maó instal·larà un radar a la zona de la rotonda del cementeri

L'alta velocitat dels cotxes per la Via de Ronda posa en perill la seguretat dels vianants

Ma%C3%B3+instal%C2%B7lar%C3%A0+un+radar+a+la+zona+de+la+rotonda+del+cementeri

L’Ajuntament de Maó està a punt de comprar dos nous radars per controlar la velocitat al nucli de Sant Climent i un altre amb tota probabilitat a la Via de Ronda. Aquesta circumval·lació és un dels punts més conflictius de la ciutat perquè els cotxes van molt ràpid i els costa aturar-se als passos de vianants. De fet, l’estiu passat un home hi morí atropellat mentre intentava travessar-la.

El límit de velocitat a la Via de Ronda és de 50 quilòmetres per hora, però molts cotxes la superen, sobretot, en aquest tram, entre la rotonda del cementeri i la de l’escola Mare de Déu del Carme. Són 600 metres on els vehicles aprofiten per accelerar. Quan es construí fa més de dues dècades, era pròpiament una circumval·lació, però en els darrers anys el barri de Borja Moll ha crescut notablement tant en residents com en negocis.

L’Ajuntament ja ha tancat el seu pla de mobilitat urbana sostenible per pacificar el trànsit i donar seguretat a zones conflictives amb avisos, semàfors i també amb radars.

El segon radar que s’adquirirà servirà per renovar el que ja hi havia a l’entrada del nucli de Sant Climent. El pressupost total dels aparells, les seves cabines i tot el seu sistema informàtic és d’uns 170.000 euros.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

darrers sumaris


més contingut relacionat

L’Oficina Antidesnonaments de Palma ha aturat 1759 desnonaments

Cort demana impulsar canvis normatius estatals per acabar amb la problemàtica de l'habitatge

Ciutadella aprovarà aquest febrer o març la quota que han de pagar els veïns de Cala Morell per a fer el clavegueram

El tràmit s'allargarà uns mesos, ja que es preveuen al·legacions, i impedirà donar llicència d'obres fins que no s'hagi enllestit...