societat

Maó obre el ple infantil del Parlament balear pel Dia Universal de l’Infant

El Consell municipal infantil han realitzat un video per commemorar el dia en què es va signar la Convenció dels Drets dels menors ara fa 30 anys

Ma%C3%B3+obre+el+ple+infantil+del+Parlament+balear+pel+Dia+Universal+de+l%27Infant

Maó, única ciutat amiga de la infància de Menorca, juntament amb Ciutadella, ha estat l’encarregada d’obrir el Ple del Parlament amb motiu del Dia Universal de la Infància. Durant el darrer mes han elaborat un vídeo per commemorar que un dia com avui de 1989 els polítics de diferents països signaren la Convenció sobre els Drets de l’Infant.

Un vídeo realitzat per infants de Maó recorda com va ser aquell dia tan important per a ells. Les Nacions Unides ja havia aprovat la Declaració dels Drets dels Infants amb deu principis al 1969 però no eren suficients per protegir tots els menuts i el 1989 se signà una nova convenció. Els petits actors van estar dos dies gravant als estudis d’IB3 Menorca.

Fruit d’aquella declaració, Maó és Ciutat Educadora i Ciutat Amiga de la Infància i per aquest motiu compta amb un Consell Municipal Infantil, del qual formen part una trentena d’infants de totes les escoles de la ciutat que es reuneixen mensualment per aportar idees per millorar la seva qualitat de vida.

La decoració de jardineres és una de les propostes que els membres del Consell Municipal Infantil han dut a terme per millorar la vida dels seus iguals. Però a més de fer més agradables els espais públics de Maó, també han plantat arbres, perquè estan molt conscienciats amb el canvi climàtic, i diumenge organitzaren la celebració del Dia de l’Infant en aquesta mateixa plaça.

Aquesta trobada per iniciar la setmana de celebració va recordar, amb multitud d’activitats lúdiques, que un infant té dret a tenir una família i amics i a tenir salut, dret a l’educació i dret a jugar. En definitiva a viure amb dignitat.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

darrers sumaris


més contingut relacionat

Principi d’acord entre Ceconat, Martí i Bella i Consell de Menorca per reduir el parc de Son Salomó

L'ampliació ocuparà només el 39% de la superfície prevista inicialment

‘Cataluña año cero’, el nou llibre d’Ernesto Ekaizer amb nova informació per entendre el Procés

Com a expert en tribunals, l'escriptor i periodista argentí relata successos que fins ara, diu, no han trascendit a l'opinió...

March defensa que un dels eixos de l’avantprojecte educatiu és el català com a llengua vehicular

Diu, però, que vol que siguin els centres educatius els qui defineixin el seu model lingüístic

El Consell d’LGTBI treballarà en una guia contra l’lgtbifòbia a la feina i en el pla Coeducació

A la sessió plenària, s'ha posat de manifest que s'ha reduït la llista d'espera de vaginoplàsties