menorca

Maó obre nova convocatòria d’ajuts contra la crisi i amplia els negocis que hi poden optar

Alguns dels possibles beneficiaris creuen que han de complir massa requisits per accedir-hi

Ma%C3%B3+obre+nova+convocat%C3%B2ria+d%27ajuts+contra+la+crisi+i+amplia+els+negocis+que+hi+poden+optar

L’Associació de Comerciants de Menorca (ASCOME) adverteix que si la situació no millora en els pròxims mesos, un terç dels establiments comercials de l’Illa es poden veure abocats al tancament. Han traslladat aquesta preocupació als ajuntaments. Demanen mesures urgents, amb exoneracions de l’Impost de Béns Immobles i reduccions importants en la taxa de recollida de fems. Però també reclamen més ajuts directes. Per això, valoren positivament la decisió de l’Ajuntament de Maó d’ampliar la convocatòria inicial amb una nova partida de 260.000 euros.

Els ajuts de Maó són de 700 euros per establiments que obren tot l’any i de 350 pels de temporada. De la primera fase l’Ajuntament ja ha fet el pagament de les ajudes a un total de 345 establiments (330 per valor de 700 euros i quinze de 350).

En aquesta segona fase, s’hi sumen, per exemple, galeries d’art, serveis de reparació, autoescoles i sargits i reparació de roba. Maquilladors i esteticistes, naturòpates i personal parasanitari, dietistes, auxiliars d’infermeria i professionals sanitaris també en podran sol·licitar. Així com una de les activitats que més difícil ho ha tingut per la necessària proximitat amb el client: els fisioterapeutes.

Els beneficiaris s’han de comprometre a fer, com a mínim, tres accions relacionades amb la sol·licitud: entre altres, campanyes de promoció comercial, presència a internet, servei a domicili, promoció de producte local, adoptar petites mesures de sostenibilitat ambiental, adhesió a programes de certificació de qualitat o facilitar la participació del personal a programes de formació.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Els usuaris del transport públic davallen a Menorca més d’un 60%

Els experts consideren que costarà recuperar el volum de passatgers que s'ha perdut durant la pandèmia

Pares de Menorca reivindiquen que els seus fills puguin jugar als parcs infantils

Insten les famílies a deixar algun dibuix o missatge als parcs i que els seus fills hi juguin pels voltants

Salut crea 3 unitats ‘Kid-Covid’ per controlar els casos i contactes als centres educatius menorquins

Seguint el model de funcionament de les UVAC (unitats volants d'atenció al coronavirus), es dedicaran a donar suport als equips...

Les quatre cases construïdes en zona de domini públic a Fornells, entre ells dos de Fèlix Millet, es convertiran en un restaurant

Ports cedirà per a usos culturals la Casa del Contramestre a l'Ajuntament des Mercadal