menorca

Maó obre nova convocatòria d’ajuts contra la crisi i amplia els negocis que hi poden optar

Alguns dels possibles beneficiaris creuen que han de complir massa requisits per accedir-hi

Ma%C3%B3+obre+nova+convocat%C3%B2ria+d%27ajuts+contra+la+crisi+i+amplia+els+negocis+que+hi+poden+optar

L’Associació de Comerciants de Menorca (ASCOME) adverteix que si la situació no millora en els pròxims mesos, un terç dels establiments comercials de l’Illa es poden veure abocats al tancament. Han traslladat aquesta preocupació als ajuntaments. Demanen mesures urgents, amb exoneracions de l’Impost de Béns Immobles i reduccions importants en la taxa de recollida de fems. Però també reclamen més ajuts directes. Per això, valoren positivament la decisió de l’Ajuntament de Maó d’ampliar la convocatòria inicial amb una nova partida de 260.000 euros.

Els ajuts de Maó són de 700 euros per establiments que obren tot l’any i de 350 pels de temporada. De la primera fase l’Ajuntament ja ha fet el pagament de les ajudes a un total de 345 establiments (330 per valor de 700 euros i quinze de 350).

En aquesta segona fase, s’hi sumen, per exemple, galeries d’art, serveis de reparació, autoescoles i sargits i reparació de roba. Maquilladors i esteticistes, naturòpates i personal parasanitari, dietistes, auxiliars d’infermeria i professionals sanitaris també en podran sol·licitar. Així com una de les activitats que més difícil ho ha tingut per la necessària proximitat amb el client: els fisioterapeutes.

Els beneficiaris s’han de comprometre a fer, com a mínim, tres accions relacionades amb la sol·licitud: entre altres, campanyes de promoció comercial, presència a internet, servei a domicili, promoció de producte local, adoptar petites mesures de sostenibilitat ambiental, adhesió a programes de certificació de qualitat o facilitar la participació del personal a programes de formació.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Més d’un centenar d’actuacions de la Policia Local de Ciutadella durant les festes de Sant Joan

Aglomeracions, botellades i ambient festiu a les zones d'oci, com es Pla, al centre, i a les urbanitzacions

Música i art al port de Maó a partir d’aquest dissabte

Cada dijous hi haurà un mercat, artesania i vetlades de música amb artistes de Menorca

Els sons de Sant Joan abans de la pandèmia

Dos intensos dies de festa ancestral, resumits en 60 minuts, amb la veu i el guió de Pere Bagur i el muntatge musicat de Jordi Fàbregues

Ciutadella viu l’espiritualitat de la festa amb la missa de Sant Joan

El tambor i el flabiol han sonat a la Catedral de Menorca durant la missa de caixers