societat

Maó, pendent de la nova ordenació del port per convertir-lo en un reclam turístic internacional

La galeria d'art Hausser & Wirth obrirà la seva delegació a Menorca el pròxim 17 de juliol a l'Illa del Rei


A Maó, una de les apostes per a donar suport a l’economia i atraure turistes amb poder adquisitiu i durant tot l’any, passa per potenciar l’ús social, cultural i esportiu del Port. I els illots que hi ha dins la rada hi jugaran un paper clau. Aquest paper s’ha de començar a concretar aviat, quan el Consell de Ministres aprovi la nova delimitació d’espais i usos portuaris.

Després de dos anys d’obres la galeria d’art Hausser & Wirth obirà la seva delegació a Menorca el pròxim 17 de juliol a l’Illa del Rei. Els responsables de l’ajuntament de Maó consideren que aquesta inauguració representa el tipus d’oferta que necessita l’espectacular port de Maó, per a convertir-se en un referent turístic internacional.

Paral·lelament el Consell de Menorca treballa per a potenciar el Llatzeret com un centre de convencions de primer nivell i planeja convertir l’Illa Plana en un punt de referència per esports adaptats i nàutics que també atregui esportistes d’arreu del món. Iniciativa que ja compte amb una inversió prevista d’1 milió d’euros. I n’hi ha més de projectes.

En el cas de Cala Figuera, però, Autoritat Portuària tramita en aquests moments les dues darreres expropiacions 15 anys després d’iniciar el procés d’un projecte que preveu fer-hi una nova àrea nàutica amb un edifici de serveis i d’oferta complementària. I és que la suma d’administracions competents en el port també genera més dificultats i burocràcia.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

L’Obsam proposa canviar l’estratègia de manteniment dels torrents de Menorca per evitar que s’assequin

Recomana abandonar la idea de netejar-los, per passar a conservar-los i mantenir-los

El projecte del carril bici de Lloseta obté un premi de mobilitat sostenible

El jurat ha destacat que fomenta els desplaçaments en bicicleta de manera segura

Un vaixell que té cura de la Mediterrània

És el Toftevaag, un vaixell pesquer amb més d'un segle d'història

L’acusat d’agredir mortalment un jove a Magaluf el 2018 nega els fets

La Fiscalia demana per a ell 12 anys de presó i li reclama indemnitzacions econòmiques pels seus familiars directes