X

Maó restaurarà l’antic paviment de la plaça Constitució

L'Ajuntament aprovarà un pressupost continuista per al 2024 que aprovarà amb el suport d'Ara Maó

14/12/2023

Maó restaurarà l’antic paviment de la plaça Constitució

L’Ajuntament de Maó gestionarà l’any que ve 45.307.000 euros, un 8% més que l’exercici anterior. Els comptes han estat acordats amb el grup municipal Ara Maó i s’aprovaran al ple de la setmana que ve. Els compromisos adquirits amb Ara Maó posen sobre la taula un pressupost continuista amb les polítiques dutes a terme fins ara, com ha estat el compromís de mantenir la completa gratuïtat de l’educació 0-3 i el reforç dels serveis d’assistència domiciliària per a persones dependents. També s’han negociat inversions relacionades amb el cicle de l’aigua, per exemple, les obres de sanejament de Canutells; i de canvi climàtic, per exemple, el desenvolupament de la zona verda projectada al voltant de la Sínia Costabella.

A més, el Consistori maonès encarregarà a un expert que determini com es pot recuperar l’accessibilitat de la plaça Constitució, avui dia molt erosionada i plena de clots i bonys, però sense malmetre les antigues llambordes del seu paviment. És un dels projectes que hauran de prendre forma en el transcurs del 2024, com també es farà amb el concurs d’idees per transformar l’antic edifici SEAT o la planificació de la remodelació del barri de Tanques del Carme.

Abans, però, l’Ajuntament executarà altres inversions pressupostades en l’exercici de l’any que ve, com són la reforma de la pista d’atletisme, per 1,7 milions d’euros; la substitució de l’enllumenat urbà, per un altre milió, i acabar les obres de la segona piscina municipal, per 800.000 euros.

En total, Maó preveu destinar més de 6 milions d’euros al capítol d’inversions, un augment respecte de l’any passat que es deu, principalment, a un increment de les aportacions d’altres administracions, però també, dels recursos propis: baixa l’IBI, però apuja notablement la taxa d’obres i la de fems. Així mateix, el Consistori calcula que els ingressos per multes creixeran per la posada en marxa de les càmeres i radars de vigilància del trànsit.

14/12/2023

Comentaris:

(*) Camps obligatoris