X

Mar de Fondo, la iniciativa de tres joves per apropar la mar a través de l’esport

Paul, Andrea i Toni han estat guardonats amb el Premi de Medi Ambient de Calvià 2021

22/02/2022

Mar de Fondo, la iniciativa de tres joves per apropar la mar a través de l’esport

Ariadna Alfonso

Paul, Andrea i Toni són els fundadors de l’Associació Mar de Fondo. Tres joves que des de petits han estat lligats a la mar, i que han vist amb els seus propis ulls com aquell mar transparent anava diluint-se. “A medida que fuimos creciendo, cada vez te encontrabas menos cantidad de peces, menos cangrejos, menos vida marina, y la que te encontrabas era de un tamaño más reducido”, ens explica Toni Mora, cofundador de Mar de Fondo. “Muchas personas y muchos países lo tratan como un vertedero”, afirma Andrea Amaro, també cofundadora del projecte.

Hi va haver un fet puntual que els animà a posar en marxa la seva associació: veure com quedava la caleta de Portals, i tota la zona, a la revetla d’estiu. “La calita acababa hecha un desastre, y todos los residuos acababan en el mar”, ens assegura Paul Gehrig, un dels altres cofundadors.

La mar i l’esport són les seves dues passions. És precisament a partir d’aquesta pràctica esportiva que volen apropar la mar a la gent, i despertar-li així la seva estima i protecció. Aposten per fomentar l’educació ambiental i un turisme sostenible desestacionalitzat.

A la intimitat de la caleta de Portals, comparteixen amb nosaltres què els agradaria veure d’aquí a uns anys: més biodiversitat marina i un comportament respectuós i responsable per poder seguir gaudint, durant molts d’anys, de la mar balear. Ells… i els que vendran després.

22/02/2022

Comentaris:

(*) Camps obligatoris