política

Marc Pons: “Nosaltres defensam la lliure circulació entre illes a partir de dilluns que ve”

El conseller de Mobilitat i Habitatge es reuneix avui amb María José Rayo per plantejar totes aquestes qüestions de cara a l'entrada a la Fase 3

El conseller de Mobilitat i Habitatge, Marc Pons


El conseller de Mobilitat i Habitatge, Marc Pons, ha intervingut aquest divendres matí als informatius d’IB3 Ràdio i ha assegurat que des del Govern defensen que es reprenguin els vols entre illes a partir de dilluns, quan Mallorca, Menorca i Eivissa podrien entrar ja a la Fase 3. “Hi estam fent feina”, ha assegurat Marc Pons, “per tal que els nostres ports i aeroports estiguin completament preparats per donar resposta a aquest increment de demanda que previsiblement s’anirà produint a partir de la setmana que ve”.

Pons ha explicat per què el govern central finalment va rebutjar els vols entre illes durant la Fase 2, quan el govern balear així ho havia demanat per motivar el turisme interior entre illes. Pons ha dit que l’executiu central no va voler fer excepcions i va voler respectar el marge establert de dues setmanes entre fase i fase.

El conseller ha anunciat que avui a les dues del migdia té previst reunir-se amb la secretària general del Ministeri de Mobilitat i de Transports, Maria José Rayo, per plantejar totes aquestes qüestions i acabar de definir bé la posada en funcionament d’aquests viatges a partir de dilluns.

AJUDES AL LLOGUER:

Marc Pons ha parlat també de la petició a Madrid, per part del Govern de les Illes a Balears, de poder regular els preus del lloguer, una petició que ja havia fet l’Ajuntament de Palma. El conseller ha explicat que en els darrers anys hi ha hagut increments de preus no justificats a la comunitat a causa de la pressió turística, entre altres, un fet que dificulta als residents de les illes l’accés a l’habitatge. Per aquest motiu, Pons considera necessàries mesures per poder estabilitzar els preus. Així, la proposta que ha fet arribar l’executiu balear al ministre José Luís Ábalos és que no es puguin incrementar els preus quan es produeixi una renovació de contracte o quan s’inicii un nou contracte de lloguer.

Ara el govern balear està a l’espera d’una resposta per part del Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, que també té damunt la taula una llei d’habitatge d’àmbit estatal. Pons ha aclarit que el govern balear no té competències plenes per poder dur endavant mesures legislatives en aquest àmbit. “Necessitam al govern d’Espanya, però davant d’una oportunitat, presentam propostes”, ha declarat Marc Pons.

Pel que fa a les ajudes al lloguer, la conselleria d’Habitatge també ha sol·licitat més inversions per part del govern espanyol per poder fer front a l’increment de sol·licituds, sobretot arran de la crisi del coronavirus. El govern espanyol aporta dos milions i mig d’euros per aquesta línia d’ajudes, però Pons ha dit que “no seran suficients” i per això ha demanat una aportació extraordinària. Les ajudes directes seran de gairebé 12 milions d’euros, ha assegurat Marc Pons.


Escolta aquí l’entrevista completa al conseller de Mobilitat i Habitatge, Marc Pons. (Minut 15)

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Una denúncia del PP per la cessió il·legal d’un solar municipal provoca la dimissió del regidor de SOM Es Castell Gonçal Seguí

Per a SOM es tracta d'un "error administratiu", però des del PP estudien ja s'hi se'n poden derivar responsabilitats en...

El PSOE d’Eivissa retreu a Vicent Marí ‘no tenir clar’ ni el model turístic ni el de territori

Per la seva part, el president del Consell farà balanç del seu primer any de legislatura a la institució diumenge...

Exigeixen als polítics ‘no acotar el cap’ davant el canvi climàtic

Una quinzena d'integrants d'Extinction Rebellion han plantat banderetes de colors a platja d'en Bossa

Govern i agents socials escenifiquen unitat davant la crisi econòmica

El document signat inclou mesures genèriques per protegir el teixit empresarial i els llocs de feina