societat

March assegura que les ràtios a Infantil i Primària no arribaran a 20 alumnes

En el conseller ha defensat la presencialitat en l'educació, ja que "l'arribada a les aules és una necessitat social, familiar i emocional"

March+assegura+que+les+r%C3%A0tios+a+Infantil+i+Prim%C3%A0ria+no+arribaran+a+20+alumnes

Europa Press


El conseller d’Educació, Martí March, ha assegurat que la ràtio d’alumnes en les etapes d’Infantil i Primària no arribarà als 20 estudiants per aula i, en el cas de Secundària, Batxiller i FP, rondarà els 15 en tractar-se d’ensenyament semipresencial en dies alterns.

En la seva compareixença extraordinària aquest dimarts davant el ple del Parlament per a explicar el nou curs marcat per la pandèmia, March ha defensat la presencialitat en l’educació, ja que “l’arribada a les aules és una necessitat social, familiar i emocional”, i ha assegurat que el curs 2020/21 comptarà amb “la màxima seguretat i qualitat”.

El conseller ha afirmat que en el curs que arrenca el 10 de setembre les classes d’Infantil i Primària podran tenir unes ràtios “de menys de 20 alumnes per aula”.

“Les ràtios baixaran de manera important”, ha indicat March sobre aquestes etapes en les quals l’ensenyament (fins a segon d’ESO) serà totalment presencial, encara que amb distàncies de seguretat, màscares obligatòries i grups estables d’alumnes.

A partir de segon de Secundària les classes seran semipresencials i els alumnes aniran als centres en dies alterns, per la qual cosa, segons el conseller, les ràtios seran de 15 alumnes per aula.

El conseller ha indicat que les despeses extres del fons covid en educació rondaran els 50 milions d’euros a Balears, part important dedicada a l’increment aquest curs de 397 professors en la pública i altres 166 en la concertada.

També s’ha augmentat en un 20%, ha dit, la inversió en neteja dels centres que depenen de la seva Conselleria, que traurà una convocatòria de 800.000 euros per a ajudar els ajuntaments a millorar aquesta neteja en els quals siguin de la seva competència.

Un altre punt “clau”, segons March, són les ajudes a menjadors, que han passat de 3 a 7 milions d’euros i beneficiaran a 12.000 famílies. I també el control sanitari dels docents de risc, als quals se sotmetrà a proves PCR els dies 3 i 4 de setembre.

En la seva compareixença, el conseller ha indicat que en aquest curs que comença “el virus és l’enemic”, per la qual cosa ha demanat als diferents grups parlamentaris la seva “màxima col·laboració” i “suport per a rebaixar l’alarma social”.

“Ens trobem en temps difícils i, des de la crítica necessària que suposa un estat democràtic, és important que hi hagi aquesta màxima col·laboració entre tots”, ha dit per a demanar als partits “rebaixar la tensió i no obrir conflictes innecessaris”.

Ara, ha indicat, és necessari obrir les escoles perquè “el contacte és clau parell el desenvolupament dels nens”. “Cal desenvolupar les seves habilitats socials, emocionals i cognitives; l’escola va néixer per a ser presencial”, ha dit March, per a qui “l’escola sempre s’ha adaptat a la realitat, sempre ha estat capaç de donar una resposta a la nova realitat”.

Davant les seves paraules, la diputada del PP Núria Riera l’ha acusat d'”improvisació” i ha reclamat proves PCR per a tots els docents, així com una baixada dels preus de menjador.

“Tenia temps i arriba tard i malament”, li ha retret a un conseller del qual ha dit que “ha estat amagat tot l’estiu”.

“Avui és 1 de setembre i no sortim més forts, sortim sense informació”, ha afegit Riera, per a qui els “grans oblidats” són els nens, les famílies i els docents.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

40 aules aïllades als centres educatius de les Balears en la primera setmana de classe

Segons Salut, cap dels positius confirmats fins ara s'ha contagiat dins l'escola

Carrers, places i negocis buits en el segons dia de restriccions a Vila

Els parcs infantils precintats i restriccions de mobilitat fan que els ciutadans cerquin altres zones d'esbarjo.

La pandèmia augmenta l’interès dels pagesos d’apostar per bestiar i conreu autòcton

Ja hi ha més de 30 finques adherides al programa de Custòdia Agrària del GOB Menorca