X

March espera que els docents d’infantil i d’educació especial siguin els primers a vacunar-se

La Conselleria d'Educació en el procés de vacunació "perquè s'acceleri el més aviat possible"

10/02/2021

Redacció

La Conselleria d’Educació col·laborarà amb el procés de vacunació dels mestres i professors “perquè això sigui fàcil, ràpid i eficaç”. El conseller del ram, Martí March, desconeix encara com serà el procés d’administració dels vaccins als membres docents de les Illes “si es farà per centres, per comarques, per municipis” però ha avançat que quan sigui el moment de vacunar “posarem totes les infraestructures i col·laboració possible a la Conselleria de Salut perquè això s’acceleri el més aviat possible”.

Segons Martí March, sí que ha demanat a la consellera de Salut, Patrícia Gómez, que els primers en rebre el vaccí siguin els educadors i els mestres d’educació infantil i especial. Després, i “d’una forma progressiva”, que es vacunin els docents de primària, secundària, Formació Professional “fins arribar a la Universitat”, explica March.

Segons les xifres del curs 2020/2021, hi ha 16.340 places docents a les Balears, dels quals 12.485 són de centres públics i 3.855, de centres concertats. Per illes, Mallorca té 12.705 places docents, Menorca, 1.465; Eivissa compta amb 2.027 places docents i Formentera amb 143.

El conseller d’Educació insisteix que la logística i organització del procés de vacunació als docents “l’ha de fer Salut perquè hi són els professionals sanitaris que ens diran com ho hem de fer” i que Educació “col·laborarà intensament perquè això sigui fàcil, ràpid i eficaç”.

10/02/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris