X

Marcus Cooper Walz guanya la plata olímpica al K-4 500 metres

El piragüista mallorquí aconsegueix la seva segona medalla olímpica després de l'or assolit a Rio de Janeiro

07/08/2021

Marcus Cooper Walz guanya la plata olímpica al K-4 500 metres

El piragüista mallorquí Marcus Cooper Walz

El piragüista mallorquí Marcus Cooper Walz, amb el K-4 500 metres acompanyat de Saúl Craviotto, Carlos Arévalo i Rodrigo Germade, s’ha penjat de plata als Jocs Olímpics amb un temps de 1 minut 22 segons i 445 mil·lèsimes. L’embarcació espanyola, que ha dominat fins a l’equador de la prova, ha estat superada per una gran segona meitat dels alemanys, que s’han imposat per només 226 mil·lèsimes.

És la segona medalla del piragüista del Reial Club Nàutic Portopetro després de l’or assolit a Rio 2016 a la disciplina del K-1 1000 metres. Aquesta plata és el cinquè metall olímpic de Craviotto, que iguala al també palista gallec David Cal como esportista amb més medalles olímpiques, amb un total de cinc. Espanya no aconseguia una medalla al K-4 des de Montreal 76.

L’equip espanyol ha liderat tota la carrera però als darrers metres els alemanys han superat la piragüa espanyola amb un temps de 1:22:45. Cooper, criat a Santanyí, aconsegueix el seu segon metall desprès de l’or aconseguit en solitari al K1 1.000 metres en els Jocs de Rio 2016.

“És una plata que val or. Hem fet una gran regata. El cicle olímpic ha estat ple de complicacions i acabar d’aquesta manera és per estar contentíssims”, ha declarat el mallorquí a Televisió Espanyola. Marcus Cooper, amb dos metalls olímpics, ha igualat Rafel Nadal en la taula de número de medalles olímpiques.

Una informació de Juan Luis Marcos i Joan Rotger 

07/08/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris