societat

L’Associació d’Actors i Actrius de les Balears: “Els casos d’abusos destapats a l’ESADIB no són un cas aïllat”

L'STEI: "El problema no s'acaba amb el cessament del director i el secretari"


L’Associació d’Actors i Actrius de les Balears condemna els casos de presumpte assetjament sexual a alumnes de l’Escola Superior d’Art Dramàtic de les Illes, l’ESADIB. L’entitat assegura que aquests casos no són un fenòmen aïllat. L’entitat afirma que s’han repetit a altres escoles i instituts de teatre com a Galícia, València o Catalunya.

En declaracions a IB3 Ràdio, la presidenta de l’entitat, l’actriu Marga López diu tots aquests cassos estan sortint a la llum arran de “moviments com el Me Too, una onada feminista molt important perquè surtin tots aquests casos. Hem d’acabar amb l’assetjament a entorns educatius, laborals socials, a les famílies i parelles”.

Marga López dona suport a les víctimes i demana a l’administració celeritat per aclarir els casos de presumptes assetjament a l’ESADIB: “Exigim el mes aviat possible un protocol de prevenció contra l’assetjament; sí que nosaltres a partir d’ara estarem molt vigilants a tot allò que passi”.

No és la solució

Per part seva, l’STEI s’ha mostrat crític amb l’actuació de la Conselleria d’Educació. La secretària de dona al sindicat, Sandra Serra, ha afirmat que “el problema no s’acaba amb el cessament del director i el secretari de l’ESADIB”.

A la Conselleria d’Educació hi ha molt d’hermetisme i no han volgut fer declaracions sobre la situació a l’Escola Superior d’Art Dramàtic de les Illes Balears. Es remeten al comunicat que varen enviar ahir on informaven que el cessament de l’equip directiu de l’ESADIB integrat pel director Pere Fullana i el gerent Martí Pons. També cessa la tercera responsable del centre, Maite Vilar, però passa a ser directora provisional mentre no es posa en marxa un nou procés electoral. Tot això després que la Inspecció Educativa detectàs indicis de responsabilitat disciplinària.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |


més contingut relacionat

Platges plenes per les altes temperatures

Molta gent damunt l'arena, però poca a dins l'aigua a Capellans

Continuen els controls sanitaris a ports i aeroports d’Eivissa

Si els desplaçaments no són justificats, com per exemple venir de vacances, serà obligatori presentar una PCR negativa.

Sense data per instal·lar les gandules a Platja de Palma

L'empresa concessionària diu que la viabilitat del servei perilla

Quins dubtes jurídics es plantegen sense l’Estat d’Alarma? Hem xerrat amb un expert en Dret Constitucional

L'autorització del Tribunal Superior de Justícia de les Balears podria perillar si el recurs de la Fiscalia s'acaba materialitzant