X

Maria Antònia Font: “Els joves no tenen una percepció de risc”

El Govern es plantejar impulsar una campanya específica per aquest col·lectiu que també és vulnerable al virus

26/06/2020

Maria Antònia Font: “Els joves no tenen una percepció de risc”

Maria Antònia Font, Directora General de Salut Pública de les Illes Balears, a un dels controls de l'Aeroport de Palma

Maria Antònia Font, Directora General de Salut Pública de les Illes Balears, ha parlat avui al programa Al Dia d’IB3 Ràdio i ha reconegut que potser des del Govern balear no s’ha fet prou feina amb els joves. Font ha assegurat que aquests  “probablement no tenen una percepció de risc” com els majors que, segons ha explicat, sí que s’han sentit vulnerables “i tenen una percepció de risc molt alta”. 

Per aquest motiu, la directora general ha dit que des de Salut Pública es plantegen dur a terme campanyes específiques de conscienciació per aquest col·lectiu, sobretot de cara al curs que ve i a la pròxima tardor, quan començaran les classes presencials. “No pretenem fer por, però hem d’inculcar un gran sentiment de responsabilitat”, ha dit Maria Antònia Font.

LES PROVES A L’AEROPORT

Finalment, i amb relació a les proves que es fan als turistes que ja han començat a arribar a les Illes, Maria Antònia Font ha dit que les mesures que s’han pres fins ara (el qüestionari, la prova de temperatura i la prova visual) són les adequades i ha descartat que la prova PCR sigui imprescindible en aquests casos. “Els tests no donen una seguretat al cent per cent, detecta la malaltia en un moment donat, però no sempre”, ha explicat, ja que no registra “la càrrega viral de la personal” i per tant “fer-ho de manera prèvia i massiva no té sentit”.

El que sí que es farà, segons ha explicat Font, és un estudi i un seguiment de les persones que varen ser aïllades al seu domicili quan es varen obrir els ports i els aeroports de les Illes per motius laborals o de necessitat.

ÉS PROBABLE UN SEGON CONFINAMENT?

Pel que fa a la possibilitat d’un segon confinament a partir de setembre, la directora general ha dit que, de moment, no està previst sinó que es plantegen “petits confinaments” arran dels brots puntuals que vagin apareixent. Maria Antònia Font ha comentat que és poc probable que ens trobem en la mateixa situació d’inseguretat i de desinformació que al passat març. “Encara no sabem del tot què sabem i hem d’estar molt expectants i aprendre de l’experiència viscuda fins ara”, ha declarat.
“Ens hem de preparar, hem de tenir present que hi pot haver un rebrot a l’octubre. Vull pensar que podrem controlar-lo amb el sistema de vigilància que tenim ara. Aquest virus no el podem menysprear”, ha afegit.

En aquest sentit, Font ha insistit en la necessitat de tenir sempre molt presents les mesures de prevenció i de protecció, com l’ús de la mascareta, rentar-se les mans i el respecte de la distància personal.


 IB3´àudios Escolta aquí l’entrevista completa a Maria Antònia Font.

26/06/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

EL MÉS LLEGIT