X

Maria Durán: “El 98% dels permisos per tenir cura de fills en quarantena els demanen les dones”

La directora de l'IB-Dona diu que Balears lidera la taxa d'infraccions penals contra les dones perquè aquí les víctimes denuncien més

04/03/2021

Maria Durán: “El 98%25 dels permisos per tenir cura de fills en quarantena els demanen les dones”

La directora de l’IB-Dona, Maria Durán, ha recordat aquest dijous que, per llei, “els dos progenitors s’han d’ocupar de les feines domèstiques i de la cura dels fills i els dependents”. Però la realitat és una altra. Segons Durán, les dones que més concilien són les que manco avancen a nivell professional. Ha recordat que el 94% d’excedències i el 82% de reduccions de jornades laborals les demanes dones i afegeix que, durant la pandèmia, “el 98% dels permisos per tenir cura de fills que fan quarantena també els demanen les mares”.

“A les Illes, les dones no volen viure amb els violents”

Durán ha participat aquest dijous en la presentació de la campanya  ‘Reversible‘ que ha posat en marxa la conselleria d’Agricultura, amb motiu del dia de la Dona. En acabar, ha valorat les dades de l’Informe sobre violència contra la dona que es va fer públic aquest dimecres. El document conclou que les Balears varen registrar al 2019 la major taxa d’infraccions penals contra les dones de tot l’Estat, amb més de 5 infraccions per cada 1.000 habitants. Segons Durán, aquestes xifres posen de manifest que a les Illes hi ha un elevat volum de denúncies perquè “les dones no volen viure amb els violents”.

04/03/2021

Comentaris:

(*) Camps obligatoris