X

Maria Frontera clama per un canvi de xip d’empreses i Administració per combatre la manca de personal al sector

La presidenta de la FEHM, present a la World Travel Market, advoca per no contractar més, sinó per aprofitar millor els recursos existents

08/11/2022

Maria Frontera clama per un canvi de xip d’empreses i Administració per combatre la manca de personal al sector

Contundent toc d’atenció dels hotelers mallorquins al Govern aquest dimarts a la fira turística de Londres. L’acusen de no fer els deures en qüestions que consideren tan essencials com la mobilitat per carretera entre l’aeroport i les diferents destinacions turístiques. Quant a la tant repetida sostenibilitat i circularitat, la Federació Empresarial Hotelera de Mallorca diu que és una idea seva apropiada per l’Executiu, al qual exigeix que prediqui amb l’exemple.

Així mateix, en aquestes darreres temporades en què tothom, sector públic i privat, ha remat junt per sortir del forat per la pandèmia, la tònica ha estat la rèplica contundent que, avui, ha ofert també a Londres la Federació Empresarial Hotelera de Mallorca contra l’acció del Govern en matèria turística. La presidenta de la patronal, Maria Frontera, ha retret a l’Executiu no haver pogut donar una resposta clara a la indústria turística britànica, amb la qual s’ha reunit en les darreres hores per tractar temes que, ha dit, “preocupen als turoperadors”.

Es refereix Frontera al zel del sector del taxi palmesà envers al de la Part Forana, que no pot recollir clients a l’aeroport en haver-ne deixat d’altres. Troben igualment els hotelers que fan falta aparcaments disuasoris en l’accés a la capital palmesana i encara més millores en la connectivitat en autobús des de Sant Joan. De la saturació a les carreteres, en culpen en bona part l’oferta il·legal de lloguer vacacional. I ara que Brussel·les ha fet una passa més endavant per regular plataformes com Airbnb, reclamen al Govern que augmenti la pressió per combatre-la.

Una altra gerra d’aigua freda hotelera ha estat per la llei turística i els objectius de sostenibilitat i circularitat que tot just unes hores abans encara havia promocionat el Govern davant els periodistes britànics. Quant a l’avançament i allargament de la temporada, els hotelers reivindiquen que perquè realment funcioni ha d’anar acompanyada d’oferta complementària suficient i de personal qualificat per atendre, per exemple, el turisme esportiu.

Finalment, Frontera ha dit dels hotelers mallorquins que encara no s’ha plantejat una pujada de sous. Que falta fer números perquè, tot i la temporada de rècord, es ve de números vermells per la pandèmia i, tot just, s’han començat a pagar els crèdits rebuts.

08/11/2022

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

EL MÉS LLEGIT