Mariona Caldentey i Patri Guijarro, a quarts de l’Eurocopa amb Espanya

Marta Cardona va certificar la classificació amb un gol al minut 90 davant Dinamarca

17/07/2022

13

Espanya ja és als quarts de final de l’Eurocopa. La selecció, novament amb Mariona Caldentey i Patri Guijarro a l’onze, va superar 0-1 Dinamarca amb patiment. El gol de la victòria el va marcar Marta Cardona al minut 90.

Tot i que a Espanya li bastava l’empat per passar a quarts de final i Dinamarca necessitava guanyar, el conjunt més nerviós a l’inici va ser el de Jorge Vilda. El primer ensurt va arribar als 13 minuts. Harden es troba tota sola davant Paños, però la seva vaselina se’n va massa alta. Després, la capitana danesa envia la pilota a les mans de la portera alacantina. Al conjunt espanyol li costava tenir la pilota i generar ocasions de perill. Ho intentà sense èxit Athenea del Castillo, gran novetat a l’onze, però Espanya no es trobava còmoda sobre el terreny de joc. Massa tensió i cap referència clara en atac. El xut ras de la felanitxera Mariona Caldentey l’aturava sense problemes Christensen.
Espanya insistia, però sense contundència. El conjunt de Vilda també ho va provar per alt. Irene Paredes, a banda de la seva gran feina defensiva, també va voler aportar en atac. El partit anava 0 a 0 al descans. A la represa, Espanya va anar pel partit i va agrair l’entrada de Marta Cardona i Olga Carmona. Però amb Espanya bolcada en atac, va arribar un bon ensurt en una contra. Nadim retalla dins l’àrea i treu el xut, però Sadra Paños evita el gol amb una mà miraculosa. Era el minut 77 i Espanya patia. Ara ja sí, havia d’aguantar el resultat. Però la tranquil·litat arribava al minut 90. Gran canvi de ritme de Mariona Caldentey i l’obri a la banda per a Carmona. La penja i, Cardona, amb un gran cop de cap, posa la pilota enfora de l’abast de Christensen. Victòria per passar a quarts després d’un partit tens i una fase de grup complicada per a Espanya.