SOCIETAT

Maristany i l’estany des Ponts es regeneraran amb el projecte RestaurAlcúdia

Es destinaran més de 2 milions d'euros els pròxims anys per garantir la funció de corredor biològic dels aiguamolls amb s'Albufera i s'Albufereta


Ja s’ha formalitzat l’acord per tirar endavant RestaurAlcúdia, el projecte per regenerar i renaturalitzar els aiguamolls urbans de Maristany i s’Estany des Ponts. El projecte se centra en aquestes zones humides, per la importància que tenen com a corredor biològic entre s’Albufera i s’Albufereta.

La Fundació Biodiversitat hi destinarà més de dos milions d’euros fins al 2026 procedents de fons europeus. El projecte tirarà endavant amb la col·laboració de l’Ajuntament, Medi Ambient, el Consell de Mallorca, la UIB i WWF. Els objectius són millorar l’estat de les masses d’aigua, mitigar el risc d’inundació per fer front al canvi climàtic i donar valor a aquests espais naturals.

Entre les accions previstes, hi ha eliminar barreres, així com millorar els canals de drenatge dels aiguamolls i buidar terrenys per evitar inundacions que ara es produeixen a la zona. Així mateix, també es vol revegetar amb espècies autòctones, eliminar-ne d’invasores, netejar de residus i fer un seguiment de la qualitat de l’aigua.

El batle, Domingo Bonnín, destaca que cal posar en valor aquestes zones naturals i, a la vegada, això repercutirà de manera positiva en l’activitat socioeconòmica de la zona.

La feina de l’Ajuntament i WWF per restaurar Maristany i s’Estany des Ponts arrancà l’any 2019 i ha disposat de la col·laboració de diversos voluntaris i d’escolars del municipi. Ja han retirat 28 tones de pneumàtics, 4 tones de plàstic i 7 tones de restes vegetals de 9 plantes invasores.

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

Cercador |

recerca
cargando

| Emissió en Directe |