X

Marlaska destitueix Antonio Jarabo, cap de la Policia Nacional a les Balears

Els sindicats policials critiquen la politització de la cúpula policial

23/10/2018

Marlaska destitueix Antonio Jarabo, cap de la Policia Nacional a les Balears

Noticies Actualitat

Sis anys després del seu nomenament per part de l’aleshores ministre Jorge Fernández Díaz, del Partit Popular , Antonio Jarabo deixarà el seu càrrec com a cap de la Policia Nacional a les Illes. La destitució de Jarabo s’emmarca dins la remodelació que està duent a terme Grande Marlaska a la cúpula policial. Arriba una setmana després del relleu del cap de la Guàrdia Civil . Segons El País, en el seu cessament hauria influït que Jarabo no interrompés les vacances per la torrentada de Sant Llorenç. IB3 Notícies ha pogut confirmar que no va arribar a Mallorca fins el dia del funeral.

Els sindicats policials reben amb normalitat aquests canvis, però critiquen la “incertesa” i “malestar” que generen, ja que consideren que els alts càrrecs policials no haurien d’estar polititzats. Aposten per una persona que conegui la realitat de les Illes

El relleu de Jarabo no ha estat l’únic que s’ha conegut avui. El ministre de l’Interior ha destituït, també, el màxim responsable de la lluita antiterrorista. Fernando Grande Marlaska defensa que aquest tipus de relleus són normals. Grande-Marlaska també ha acceptat la dimissió del màxim responsable del cos a Navarra. Això, després que El Diario.es revelés que va utilitzar un compte anònim a Twitter per atacar polítics d’esquerres i lloar el general Tejero. Marlaska ha assegurat, però, que la renúncia només ha accelerat un comiat que ja estava decidit.

 

23/10/2018

Comentaris:

(*) Camps obligatoris