X

Maroto destaca l’experiència en corredors segurs de Balears per negociar-ne un amb el Regne Unit

La ministra ha anunciat un pla específic d'inversions per a les Illes per impulsar el turisme  

27/07/2020

Maroto destaca l’experiència en corredors segurs de Balears per negociar-ne un amb el Regne Unit

La ministra d'Indústria, Comerç i Turisme, Reyes Maroto, aquest dilluns en roda de premsa al Consell d'Eivissa.

“Estam treballant amb les autoritats britàniques perquè excloguin de la seva quarantena les Illes Balears i les Canàries. Balears ja té experiència en corredors segurs, amb el que va fer amb Alemanya”, ha assegurat aquest dilluns en roda de premsa ministra d’Indústria, Comerç i Turisme, Reyes Maroto.”Espanya és una destinació segura, Balears és una comunitat segura. Tenim rebrots com altres països europeus i estam fent un gran esforç per controlar-los”, ha recalcat.

En una roda de premsa conjunta amb la presidenta de les Illes Balears, Francina Armengol, i el president del Consell d’Eivissa, Vicent Marí, Maroto ha anunciat aquí un pla específic d’inversions per a les Illes Balears per impulsar el turisme, per a “reorientar” la indústria turística i aconseguir un model “més sostenible” i poder “allargar la temporada”. De fet, assegura que enguany serà necessari allargar la temporada i que s’ha de “conviure” amb el virus tot i la “preocupació” del Govern espanyol pels nous brots.

Maroto ha recordat que les mesures de control a ports i aeroports són les mateixes que a la resta de la Unió Europea perquè no es produeixin “discriminacions”. En aquest sentit, la presidenta Armengol ha recordat que vol ampliar els controls al turisme nacional que visita les Illes.

Respecte del tancament de l’oci nocturn d’Eivissa, la ministra de Turisme, Reyes Maroto, assegura que és una “oportunitat” perquè els visitants “redescobreixin l’Eivissa diürna” i ha destacat que l’illa és Patrimoni de la Humanitat i té molts atractius mediambientals. A més, ha recordat que molts dels repunts que s’estan produint a Espanya estan relacionats amb l’oci nocturn.

Per la seva part, Vicent Marí també ha destacat que “el nostre principal client, el britànic, ha impost una restricció que suposa una cancel·lació de reserves i una batacada sobre les previsions que teníem per a aquesta temporada. Esperam que el Govern britànic faci una excepció amb les Illes amb els corredors segurs”.

En el mateix sentit, la presidenta Armengol també ha exposat tots els arguments del seu Govern per justificar un corredor segur amb el Regne Unit, similar a la prova pilot amb turistes alemanys. També ha destacat la bona situació epidemiològica de les Illes i ha dit que aquí hi ha vuit casos per 100.000 habitants, unes dades més segures que les del Regne Unit, de 14 per 100.000 habitants, i que a la resta d’Espanya, de 37 per 100.000 habitants. També ha recordat que el Govern britànic no ha desaconsellat viatjar a les Illes Balears i Canàries i que els grans turoperadors no han cancel·lat vols.

27/07/2020

Comentaris:

(*) Camps obligatoris

EL MÉS LLEGIT